Αρχική » ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ-ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ

ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΜΑΘΗΤΩΝ/ΤΡΙΩΝ ΣΤΟΝ 1ο ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ

Οι μαθητές/τριες  Κοκοτσής Διονύσιος (Α2), Κωτσάκης Αθανάσιος (Α3), Λαμπροπούλου Αργυρώ (Α3), Μισκίας Νίκος (Α3), Μπούντρη  Έλλη (Α3) και Ντούμα Μελίνα (Α3) βραβεύτηκαν στον 1ο Πανελλήνιο Μαθητικό Οικονομικό Διαγωνισμό της Α΄ Γυμνασίου για το σχ. έτος 2022-2023 με θέμα ΄΄Οικογενειακός  προϋπολογισμός και βιωσιμότητα΄΄, ο οποίος πραγματοποιήθηκε στις 15-02-2023 από το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π) στον οποίο συμμετείχαν 662 μαθητές. Από το σχολείο μας συμμετείχαν 23 μαθητές από το Α3 και ένας  μαθητής από το Α2. Θερμά συγχαρητήρια τόσο στους μαθητές/τριες που συμμετείχαν, όσο και στους μαθητές/τριες που βραβεύτηκαν!

Υπεύθυνη καθηγήτριαΚατσούλα Ανθή (ΠΕ80)

Διάκριση του σχολείου μας στο 20ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα μαθητών-μαθητριών Γυμνασίων. (Τρίτη θέση πανελλαδικά)

Διάκριση μαθητριών μας στον Ε΄   Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας»

Δύο πενταμελείς ομάδες του Ομίλου Ρητορικής του σχολείου μας, «Οι σοφισταί» και «Feminae», συμμετείχαν στον E’  Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» (προσομοίωση του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης, προσαρμοσμένου σε επίπεδο Γυμνασίου και Λυκείου). Οι ομάδες μας  διαγωνίστηκαν στον Προκριματικό Γύρο (12/03/2023), ο οποίος  διεξήχθη μέσω διαδικτυακής (online) πλατφόρμας τηλεργασίας. Η ομάδα «Feminae»  (Μάγδα Κ. [Γ2], Μαριαλένα Δ. [Γ1], Ελένη Μ. [Γ3], Εύα Π. [Γ3] και Ελένη Τσ. [Γ4)],προκρίθηκε στον Τελικό Γύρο. Δύο από τις μαθήτριες συγκαταλέγονται στους/στις καλύτερους/ες ομιλητές/τριες του Προκριματικού Γύρου. Ο Τελικός Γύρος φιλοξενήθηκε από τα εκπαιδευτήρια Κωστέα-Γείτονα, στις 18-19/03/2023, με την ομάδα μας να προκρίνεται, μετά από δύο αγώνες, στον Ημιτελικό και, στη συνέχεια, στον Τελικό, κατακτώντας την 2η θέση! Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και στις μαθήτριες και των δύο ομάδων μας τόσο για τη συμμετοχή όσο και για την διάκρισή τους!

Ε. Λαλιώτου, φιλόλογος

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 40ης ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ “Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ”

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που εξέδωσε η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, 4 από τους συνολικά 39 διακριθέντες μαθητές/τριες είναι μαθητές του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου.

Πρόκειται για τους μαθητές :

Φίλιππος Μ. (τμήμα Γ2, αργυρό μετάλλιο)

Έκτωρ Π. (τμήμα Γ3, χάλκινο μετάλλιο)

Νεφέλη Κ. (τμήμα Γ2, χάλκινο μετάλλιο)

Ηλέκτρα Φ. (τμήμα Γ2, χάλκινο μετάλλιο)

Συγχαρητήρια στα παιδιά μας, αλλά και στα παιδιά από όλη την Ελλάδα που διακρίθηκαν, αλλά και συμμετείχαν στο διαγωνισμό.

Διάκριση μαθητριών μας στους Θ’  Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης 2023

Με μία πενταμελή ομάδα του Ομίλου Ρητορικής, το σχολείο μας συμμετείχε στους Θ’  Διασχολικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων και Λυκείων, οι οποίοι διεξήχθησαν στις 04 & 05/02/2023,  στις εγκαταστάσεις των Εκπαιδευτηρίων Αυγουλέα – Λιναρδάτου. Η ομάδα μας (τρεις μαθήτριες σε ρόλο ομιλητριών και δύο ως βοηθοί) διακρίθηκε για την πολύ καλή παρουσία της στο αγώνισμα των Διττών Λόγων. Ήταν η μία από τις δύο ομάδες Γυμνασίων η οποία σημείωσε νίκη στους αγώνες και των τριών Προκριματικών Γύρων, προκρίθηκε στον Ημιτελικό και κατέκτησε την 3η θέση. Θερμά συγχαρητήρια στις μαθήτριές μας Μαριαλένα Δ. (Γ1), Μάγδα Κ. (Γ2), Ελένη Τσ. (Γ4), Εύα Πρ. (Γ3) και Ειρήνη Στ. (Β3)!

           Ε. Λαλιώτου, φιλόλογος

Περιοδική έκθεση ομάδας του σχολείου μας στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

 Στο Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών εκτίθεται η εργασία των μαθητών και μαθητριών  της ομάδας του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου με τίτλο «Το Πανεπιστήμιο συνεχίζει το έργο της επανάστασης ». Η εργασία απέσπασε το  δεύτερο βραβείο στον 6ο Μαθητικό Διαγωνισμό με τίτλο «1821-2021: Από τον Αγώνα για Ανεξαρτησία στην καλλιέργεια της γνώσης. Το Πανεπιστήμιο της Αθήνας στο νεοσύστατο κράτος». Τον διαγωνισμό διοργάνωσε το Μουσείο Ιστορίας Πανεπιστημίου Αθηνών (http://www.historymuseum.uoa.gr/) σε συνεργασία με το Ιστορικό Αρχείο του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εικόνες από την έκθεση μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του Μουσείου (Σχολεία- Περιοδικά εκθέματα: τα εκθέματα του μουσείου μέσα από τα μάτια των μαθητών. http://www.historymuseum.uoa.gr/sxoleia.html

υπεύθυνη καθηγήτρια  Έλενα Γκίκα, φιλόλογος, επιμέλεια έκθεσης Λη Λυκούδη, καθηγήτρια Καλλιτεχνικών

Περισσότερες λεπτομέρειες στο έγγραφο:

Πανελλαδική πρωτιά στα Μαθηματικά για το ΒΠΓ

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΘΑΛΗΣ, 2022-23Αποτελέσματα :

1ο Πανελλαδικά Σχολείο σε αριθμό επιτυχόντων : Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο με 27 συνολικά επιτυχόντες.

2ο πανελλαδικά σχολείο : 17 επιτυχόντες μαθητές.

Επιτυχόντες Β Γυμνασίου :

Γεράσιμος Β. , Παναγιώτα Γ. , Αλέξανδρος Ε.Α. , Ιωάννης Κ. , Μάνος Λ. , Ιωάννης Μ. , Σοφία Μ. , Αχιλλέας Μ. , Ιωάννης Ρ. , Παναγιώτης Σ. , Ευάγγελος Σ. , Παυλίνα Σ. , Κωνσταντίνος Σ. , Πέτρος Σ.

Επιτυχόντες Γ Γυμνασίου :

Όλγα Α. , Γρηγόρης Κ. , Νεφέλη Κ. , Μάγδα Κ. , Όλγα Λ. , Φίλιππος Μ. , Ιωάννης Μ. , Βασίλειος Π. , Έκτωρ Π. ,Ιουλία Σ. Αθανάσιος Σ. , Αικατερίνη Τ. , Ηλέκτρα Φ.

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά μας και καλή επιτυχία στην επόμενη φάση του διαγωνισμού.

«Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη 2022»

Ο Όμιλος Ρητορικής του σχολείου μας, με δώδεκα (12) μαθητές/τριες, έλαβε μέρος στην 7η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη- ΜΡΔ 2022», η οποία τελεί υπό την αιγίδα τόσο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων όσο και του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ. Η πολύ καλή παρουσία των μαθητών/τριών μας (οι οποίοι/ες συμμετείχαν σε Επιτροπές με μαθητές/τριες Λυκείου) αποτυπώθηκε και με τις διακρίσεις που κατέκτησαν. Οι Μαριαλένα Δ. (Γ1), Μάγδα Κ. (Γ2), Αναστάσης Λ. (Γ2) και Εύα Π. (Γ3) απέσπασαν «Εύφημο Μνεία» για τις επιδόσεις τους. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους «διπλωμάτες» μας,  τόσο για τη συμμετοχή όσο και για τη συνεισφορά στο έργο των Επιτροπών τους.                                                                                                 Ε. Λαλιώτου, φιλόλογος

Περισσότερες λεπτομέρειες στο έγγραφο :

Διάκριση του σχολείου μας στον 9ο Διεθνή Μαθητικό Διαγωνισμό «Η Εκπαίδευση και ο ξεριζωμός του ελληνισμού»

Το σχολείο μας βραβεύτηκε στον διαγωνισμό  που διοργάνωσε το Μουσείο Σχολικής ζωής και Εκπαίδευσης  και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων της Δ/νσης Υποστήριξης Προγραμμάτων και Εκπαίδευσης για την Αειφορία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. https://ekedisy.gr/category/drasis/mathitikoidiagonismoi/9os-mathitikos-diagonismos/,  το σχολικό έτος 2021-22 στα πλαίσια της επετείου των 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

  •  Οι μαθητές και οι μαθήτριες βραβεύτηκαν για τις εργασίες τους:
  1. Βασιλική Ιουλία Γ., μαθήτρια Β΄ Γυμνασίου, Η προσαρμογή των παιδιών προσφύγων στο ελληνικό σχολείο (πολυμεσική παρουσίαση).
  • Γεώργιος Κ., μαθητής Β΄ Γυμνασίου, Η πρώτη μέρα  μου στο Φροντιστήριο της Τραπεζούντας (λογοτεχνικό κείμενο).
  • Μαρία Κ., Ελένη Κ., Έλλη Κ. και Μαρία Κ., μαθήτριες Γ΄ Γυμνασίου, Η Εκπαίδευση τον 19ο και 20ο αι στη Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη και τον Πόντο. Η άνθηση της γυναικείας εκπαίδευσης (πολυμεσική παρουσίαση).
  • Μιχάλης Κ., μαθητής Γ΄ Γυμνασίου, Η Εκπαίδευση στον Πόντο. Τα εκπαιδευτική ιδρύματα του Πόντου (πολυμεσική παρουσίαση).
  • Γεώργιος Μ., μαθητής Γ΄ Γυμνασίου, Οι μαρτυρίες των προγόνων μου για το Ομήρειο Παρθεναγωγείο και την Ευαγγελική Σχολής Σμύρνης  (δοκίμιο).

Η τελετή βράβευσης έγινε διαδικτυακά την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2022.  Απόσπασμα μπορείτε να παρακολουθήσετε https://www.youtube.com/watch?v=0p06PHUQnUQ (στη χρονική διάρκεια  56:50-59:50 ανακοινώνεται η βράβευση του σχολείου μας).

Υπεύθυνη καθηγήτρια Έλενα Γκίκα, φιλόλογος

Βράβευση μαθήτριάς μας στους Στ΄ Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων

Η μαθήτριά μας Λίνα Ε. (Γ1) βραβεύτηκε κατακτώντας την 1η θέση στο ρητορικό αγώνισμα των Διττών Λόγων, με την ομάδα της «Αντίλογοι», στο πλαίσιο των Στ΄ Μαθητικών Αγώνων Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων «Ρήσεις & Αντι-Ρήσεις»,  οι οποίοι διεξήχθησαν   στις 8 Μαΐου 2022, στο 5ο Γυμνάσιο Παλαιού Φαλήρου. Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας! 

Ε. Λαλιώτου – Φιλόλογος

Διάκριση μαθητών/τριών μας στον Δ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας»

Δύο πενταμελείς ομάδες του Ομίλου Ρητορικής του σχολείου μας, οι «Amici curiae» και «Argumentum e contrario», συμμετείχαν στον Δ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» (προσομοίωση του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης, προσαρμοσμένου σε επίπεδο Γυμνασίου και Λυκείου), ο οποίος διεξήχθη μέσω διαδικτυακής (online) πλατφόρμας τηλεργασίας. Η παρουσία και των δύο ομάδων ήταν εξαιρετική, και στους δύο αγώνες στους οποίους διαγωνίστηκαν, στο πλαίσιο του Α Προκριματικού Γύρου (20/03/2022). Η ομάδα «Amici curiae” προκρίθηκε στον Τελικό, στον οποίο θα αναμετρηθούν οι καλύτερες ομάδες των Α και Β Προκριματικών Γύρων. Θερμά συγχαρητήρια και στις δύο ομάδες μας!    

                                                                                 Ε. Λαλιώτου, φιλόλογος

Βράβευση μαθήτριάς μας στην 6η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη 2021»

Η μαθήτριά μας Λίνα Ε. (Γ1) απέσπασε το “Βραβείο Καλύτερου Εμπειρογνώμονα” εκπροσωπώντας την Κίνα στην Επιτροπή για τα Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία/ Το δικαίωμα στην Προσβασιμότητα.
Περισσότερες λεπτομέρειες στο έγγραφο :

Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το eTwinning έργο «MySciencePlanet». (28-10-2021)

Το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο βραβεύθηκε με την Εθνική και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το έργο eTwinning «My Science Planet», το οποίο υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2020-2021 από τους μαθητές/ -τριες του τμήματος A4 με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Αίγλη Κούτρα, Βιολόγο. Εκτός από το ΒΠΓ, στο έργο συμμετείχαν σχολεία από τη Ρουμανία, την Τουρκία, τη Σλοβενία, την Πορτογαλία, τη Μολδαβία, τη Σερβία και την Ιορδανία.

Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για το έργο Erasmus+ «The ABC of Wonders-knowing our heritage». (28-10-2021)

Κατά το χρονικό διάστημα από 1/9/2019 έως 31/8/2021 το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο συμμετείχε ως εταίρος στο πρόγραμμα Erasmus+ 2018-1-RO01-KA229-049468 «The ABC of Wonders-knowing our heritage», του οποίου σκοπός ήταν η μελέτη της παγκόσμιας κληρονομιάς UNESCO των χωρών-εταίρων της σύμπραξης (Ρουμανία, Ιταλία, Πορτογαλία, Τουρκία & Ισλανδία). Για το έργο αυτό, το σχολείο μας τιμήθηκε με την Εθνική και την Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας eTwinning, αναβιβάζοντας τη δουλειά των μαθητών/ -τριών μας στο υψηλότερο ευρωπαϊκό επίπεδο.

Εθνική ετικέτα ποιότητας για έργο eTwinning του σχολείου μας: (24-9-2021)


Στο σχολείο μας απονεμήθηκε Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για το έργο e Twinning “Crossroads” που υλοποιήθηκε το σχολικό έτος 2020-21  από τους μαθητές των τμημάτων Β1 και Β4 στο πλαίσιο του μαθήματος των Αγγλικών μεσαίου επιπέδου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Σοφία Ξυπολιά. Να σημειωθεί ότι για την ελληνική πλευρά, το έργο υλοποιήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου σε συνθήκες εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. Οι μαθητές μας συνεργάστηκαν με μαθητές από σχολεία της Ισπανίας και της Ιταλίας με σκοπό τη δημιουργία ηλεκτρονικού περιοδικού με τον τίτλοCrossroads, με θεματολογία από την σύγχρονη κοινωνική ζωή. Τα παραδοτέα του έργου είναι τρία ηλεκτρονικά τεύχη που είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους:
https://www.calameo.com/read/004344225aa83d4ee095b?authid=Cm43Y66vXJxH
https://www.calameo.com/books/0066589527cde712d799e?authid=5p7OjCxgGTey
https://www.calameo.com/books/0067086909c0c24888693
Συγχαρητήρια στους μαθητές για την εξαιρετική ποιότητα της δουλειάς τους!

Μαθητές μας απέσπασαν δύο πρώτα βραβεία σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό

Μαθητές μας απέσπασαν δύο πρώτα βραβεία σε Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό

Ο κορωνοϊός δεν λύγισε διοργανωτές και διαγωνιζομένους κι έτσι πραγματοποιήθηκε και τη φετινή, δύσκολη, λόγω και της τηλεκπαίδευσης, σχολική χρονιά ο Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες». Συμμετείχαν συνολικά 178 σχολικές μονάδες (72 από την Κύπρο και 106 από την Ελλάδα) και υποβλήθηκαν 757 μαθητικές δημιουργίες διαφόρων κατηγοριών. Μαθητές μας, απέσπασαν το 1ο βραβείο και στις δύο κατηγορίες στις οποίες συμμετείχαν, δηλαδή στην κατηγορία εικαστική δημιουργία με την παρουσίαση  «Γ. Σεφέρη, Ελένη: Η ποίηση με εικόνες»  και στην κατηγορία project με τη δράση «Μαθητές ξεναγοί στους αρχαίους χώρους θέασης και ακρόασης Ελλάδας και Κύπρου» (τα πρότζεκτ που υποβλήθηκαν ήταν 127).

Θερμά συγχαρητήρια στα παιδιά!

1ο Πανελλήνιο Βραβείο στο Διαγωνισμό Γαλλοφωνίας 2021

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του τμήματος  Γ2 γαλλικών : Νεκτάριος Ζ., Γιώργος Κ., Κωνσταντίνος  Κ., Μάγδα Κ., Χριστίνα Κ., Κυριάκος Κ., Γιώργος Κ., Δημήτρης Λ., Ναταλία Λ., Κωνσταντίνος Λ., Αλεξάνδρα Μ.,  Παναγιώτης Μ., Λουκάς Μ., Άννα Μ., Ηλίας Μ., Χάρης Μ.

κέρδισαν το 1ο πανελλήνιο βραβείο στο διαγωνισμό της Γαλλοφωνίας 2021, στο επίπεδο γλωσσομάθειας Β1 (κατηγορία Philoxenia). Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού έχουν αναρτηθεί στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.ifg.gr/wp-content/uploads/2021/06/CONCOURS-NATIONAL-DE-LA-FRANCOPHONIE-PALMARES-2021-Vise.pdf

και https://www.ifg.gr/fr/news/classes-gagnantes-concours-francophonie-2021/

Υπεύθυνη καθηγήτρια : κ. Ντόρα Λεονταρίδου

Διαγωνισμός Θαλής 2020-2021, Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του σχετικού διαγωνισμού 23 συνολικά μαθητές/τριες του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου προκρίνονται για να συμμετάσχουν στην Εθνική Μαθηματική Ολυμπιάδα « Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ», η οποία θα διεξαχθεί το Σάββατο 5 Ιουνίου, ώρα 10.00, στο ΚΤΙΡΙΟ ΝΕΟΥ ΧΗΜΕΙΟΥ – ΝΑΥΑΡΙΝΟΥ 13Α ΑΘΗΝΑ.

Η πεντάδα των σχολείων με τις περισσότερες επιτυχίες σε σύνολο 220 μαθητών και μαθητριών Β’ γυμνασίου που προκρίθηκαν :

ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ23
ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ14
ΕΚΠ/ΡΙΑ ΜΑΝΤΟΥΛΙΔΗ Ε.13
ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ13
ΣΧΟΛΗ ΜΩΡΑΪΤΗ7

Η πεντάδα των σχολείων με τις περισσότερες επιτυχίες σε σύνολο 187 μαθητών και μαθητριών Γ’ γυμνασίου που προκρίθηκαν:

ΠΡΟΤΥΠΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΚΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΣΜΥΡΝΗΣ16
ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΝΑΒΡΥΤΩΝ13
ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ9
HOMO EDUCANDUS-ΑΓΩΓΗ6
ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΛΙΑΡΤΟΥ ΒΟΙΩΤΙΑΣ6

Αριστείο διάκρισης

Ο μαθητής Ιωάννης Μ. του ομίλου “Επιστήμη Τέχνη και Μαθηματικά” (τμήμα Α3) έλαβε αριστείο διάκρισης στο Διαγωνισμό Μαθηματικών Γρίφων του «1ου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ» που διεξήχθη διαδικτυακά στις 8 Απριλίου 2021. Μεταξύ των ομιλητών του 1ου Διαδικτυακού Μαθητικού Μαθηματικού Φεστιβάλ ήταν: Ο κ. Κωνσταντίνος Δασκαλάκης, Καθηγητής του Μ.Ι.Τ. και ο κ. Αθανάσιος Φωκάς, Καθηγητής του Πανεπιστημίου του Cambridge.

http://gym-peir-athin.att.sch.gr/wp-content/uploads/2021/04/ΔΙΑΚΡΙΣΗ-Μ-Α3.pdf

Διάκριση μαθητών μας στο Πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι γυμνασίων 2021

Το σχολείο μας συμμετείχε στο πανελλήνιο μαθητικό πρωτάθλημα σκάκι γυμνασίων 2021 με 2 ομάδες. Σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές το πρωτάθλημα έγινε μέσω του διαδικτύου λόγω των συνθηκών της πανδημίας. Παρ’ όλα αυτά και φέτος συμμετείχαν ομάδες από όλη τη χώρα. Η Α’ ομάδα μας κατέκτησε τη 2η θέση στο πρωτάθλημα με 5 νίκες 1ισοπαλία και 1 ήττα. Ενώ η Β’ ομάδα μας ισοβάθμησε στη 15η θέση.

Διάκριση μαθητών/τριών μας στον Γ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας»
Η πενταμελής ομάδα του Ομίλου Ρητορικής του σχολείου μας, «Ραδαμάνθυος Κρίσις», συμμετείχε στον Γ’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Εικονικών Δικών «Πρωταγόρας» (προσομοίωση του συστήματος απονομής Δικαιοσύνης, προσαρμοσμένου σε επίπεδο Γυμνασίου και Λυκείου), ο οποίος διεξήχθη μέσω διαδικτυακής (online) πλατφόρμας τηλεργασίας.
Η ομάδα μας διαγωνίστηκε στον Α΄ Προκριματικό Γύρο (21/03/2021) και, μετά από τρεις αγώνες στους οποίους έλαβε μέρος, προκρίθηκε στον Τελικό, στον οποίο θα αναμετρηθούν οι καλύτερες ομάδες των Α΄ και Β΄ Προκριματικών Γύρων.
Μαθητής της ομάδας μας βραβεύτηκε ως ο 2ος καλύτερος ομιλητής του Α΄ Προκριματικού Γύρου.
Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας.
Ε. Λαλιώτου, φιλόλογος

Βράβευση εισήγησης στο 5ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Συνέδριο του ΕΚΕΔΙΣΥ


Στο 5ο Πανελλήνιο Διαδικτυακό Συνέδριο «Εκπαίδευση στον 21ο αιώνα: Ανάπτυξη της κριτικής σκέψης, της δημιουργικότητας και της καινοτομίας» που πραγματοποίησε το Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης Σχολικού Υλικού (ΕΚΕΔΙΣΥ) στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2020, παρουσιάστηκαν 196 εισηγήσεις σύγχρονα και 351 ασύγχρονα. Οι εισηγήσεις αξιολογήθηκαν και είκοσι (20) από αυτές, βραβεύτηκαν. Θα δημοσιευτούν σε ξεχωριστό τόμο με ISBN. Ο τόμος με τις βραβευμένες εισηγήσεις και τα πρακτικά του συνεδρίου θα δημοσιευθούν τον Μάρτιο 2021.

Ανάμεσα στις είκοσι βραβευμένες εισηγήσεις είναι και η εισήγησή μας με τίτλο: «Παιχνίδια Ιστορίας. Δημιουργικότητα και συνεργασία στον Όμιλο Ιστορίας του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου». Στην εισήγηση παρουσιάστηκαν οι στόχοι, η μεθοδολογία και τα αποτελέσματα του Ομίλου Ιστορίας που λειτούργησε τα σχολικά έτη 2016-17 και 2017-18 καθώς και τα δέκα επιτραπέζια εκπαιδευτικά παιχνίδια που δημιουργήθηκαν από τους μαθητές/τριές μας. http://ekedisy.gr/?p=13190

Έλενα Γκίκα, Μαίρη Μπελογιάννη, καθηγήτριες φιλόλογοι, υπεύθυνες του Ομίλου Ιστορίας.

«Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη 2020»


Με επτά (7) μαθητές και μαθήτριες του Ομίλου Ρητορικής, το σχολείο μας, για 4η συνεχή χρονιά, έλαβε μέρος στην 5η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου με τίτλο «Μαθητές σε Ρόλο Διπλωμάτη- ΜΡΔ 2020», η οποία τελεί υπό την αιγίδα τόσο του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων όσο και του Περιφερειακού Κέντρου Πληροφόρησης του ΟΗΕ.
Λόγω της ανάγκης τήρησης μέτρων αυξημένης προστασίας ενάντια στην εξάπλωση της COVID-19, η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε, στις 11-13/12/2020, μέσω διαδικτυακής (online) πλατφόρμας τηλεργασίας, με τη συμμετοχή 381 μαθητών και μαθητριών από 123 σχολεία της χώρας.
Στη συγκεκριμένη προσομοίωση, η οποία επικεντρώνεται στη διαδικασία που ακολουθείται ενώπιον των Επιτροπών που λειτουργούν στο πλαίσιο των διεθνών πράξεων προστασίας των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, και αφορούν μερικές από τις σημαντικότερες συμβάσεις του ΟΗΕ, η πολύ καλή παρουσία των μαθητών/τριών μας (οι οποίοι/ες συμμετείχαν σε Επιτροπές με μαθητές/τριες Λυκείου) αποτυπώθηκε και με τις διακρίσεις που απέσπασαν. Μαθήτριά μας, η οποία επελέγη για να παρουσιάσει στην Ολομέλεια το Σχέδιο Γνώμης της Επιτροπής της, έλαβε και το «Βραβείο του Μελλοντικού Διπλωμάτη», ενώ τέσσερις μαθητές και μαθήτριες απέσπασαν «Εύφημες Μνείες» για τις επιδόσεις τους.
Θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές και τις μαθήτριές μας τόσο για την παρουσία τους όσο και για τη συνεισφορά στο έργο των Επιτροπών τους.
Ε. Λαλιώτου, φιλόλογος

Εθνική Ετικέτα Ποιότητας για eTwinning έργο του σχολείου μας


Το σχολείο μας έλαβε την Εθνική και Ευρωπαϊκή Ετικέτα Ποιότητας για τη συμμετοχή του στο έργο eTwinning World 2.0” κατά το σχολικό έτος 2019-2020.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής μας στο ευρωπαϊκό έργο H2020 «Open Schools for Open Societies – OSOS», οι μαθητές από τα τμήματα Γ1, Γ3 και Γ4 (προχωρημένο επίπεδο στο μάθημα Αγγλικών) συνεργάστηκαν με μαθητές από την Ισπανία, την Ιταλία και τη Σλοβακία με σκοπό τη διερεύνηση περιβαλλοντικών προβλημάτων των περιοχών τους και την από κοινού πρόταση λύσεων και τρόπων αντιμετώπισης.
Το τελικό προϊόν του έργου βρίσκεται στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://vimeo.com/426589960
Συγχαρητήρια σε όλους τους μαθητές!
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Βασιλική Οικονομίδου (Αγγλικής, ΠΕ06)

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Έκτακτη Χριστουγεννιάτικη εκπομπή από τo Γ2 και το Μουσικό Εργαστήρι Βαρβακείου

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18