Αρχική » Δράσεις ξενόγλωσσων τμημάτων

Δράσεις ξενόγλωσσων τμημάτων

 Ημέρα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ciné-Dimanche 2023

Η φετινή Ημέρα Γαλλόφωνου Κινηματογράφου Ciné-Dimanche  που συνδιοργανώνει το Βαρβάκειο με την Ελληνογαλλική Σχολή Ουρσουλινών από το 2016, υπό την αιγίδα του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος και του Δήμου Φιλοθέης-Ψυχικού, πραγματοποιήθηκε στις 22-1-2023.  Μαθήτριες και μαθητές των δύο σχολείων είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ποιοτικές ταινίες της επιλογής τους με ελληνικούς υπότιτλους και ελεύθερη είσοδο. Συντονίστριες της Δράσης για το Βαρβάκειο Γυμνάσιο και Λύκειο είναι οι εκπαιδευτικοί κκ Μαρία Βλάχου και Ντόρα Λεονταρίδου.

«Getting to know the ancient theatres» – Part 3

ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΚΑΙ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΤΗΣ ΔΡΑΜΑΤΙΚΗΣ ΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΜΕΡΟΣ 3, ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2021-2022 : https://diazoma.gr/generationd/#/post/-NBvlBifotZpXx8XoQOj . Περισσότερες λεπτομέρειες στο έγγραφο :

«Getting to know the ancient theatres» – Part 2 : https://www.diazoma.gr/generationd/#/post/-MiQMYw6Z4mFSilfggYz

 Διαθεματικό σενάριο διδασκαλίας Αγγλικής Γλώσσας και Ιστορίας της Δραματικής Ποίησης στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο – μέρος 2o, σχολικό έτος 2020-2021.

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Έκτακτη Χριστουγεννιάτικη εκπομπή από τo Γ2 και το Μουσικό Εργαστήρι Βαρβακείου

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18