Αθλητισμός

(31-1-2018) Ολοκλήρωση της Α΄ φάσης των  Πανελλήνιων Ενδοσχολικών Αγώνων

Καλαθοσφαίρισης 3χ3 και Ποδοσφαίρου 5χ5 για το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο.

Μέσα σε ενθουσιώδη ατμόσφαιρα ολοκληρώθηκε η Α΄ φάση των εν λόγω αθλημάτων, αφού στους τελικούς τόσο στα αγόρια όσο και στα κορίτσια, διεκδίκησαν επάξια θέση στο βάθρο, και τμήματα της Α΄ γυμνασίου. Η Β΄ φάση θα γίνει σε επίπεδο Δήμων, που θα ακολουθήσει μετά από νέο έγγραφο του  ΥΠ.Π.Ε.Θ.  Το σχολείο θα αντιπροσωπευθεί από ενισχυμένες ομάδες των τμημάτων που κέρδισαν στον τελικό.

Η έναρξη των αγώνων πραγματοποιήθηκε  στις 15 Δεκεμβρίου 2017 και οι τελικοί των αθλημάτων ολοκληρώθηκαν ως και τις 26 Ιανουαρίου 2018. Την επιτυχία των αγώνων μαρτυρούν οι αριθμοί των συμμετεχόντων, όπου σε σύνολο 288 μαθητών/τριών, συμμετείχαν 220, βιώνοντας πληθώρα αθλητικών ρόλων, όπως παίκτες, διαιτητές, γραμματείς, υπεύθυνοι αθλητικού υλικού, υπεύθυνοι επικοινωνίας και δημοσίων σχέσεων του τμήματος  κ.α. Αναλυτικότερα:

Στον τελικό ποδοσφαίρου αγοριών 5χ5,το Γ4 αντιμετώπισε το Α2 , με τον αγώνα να λήγει 5-2 υπέρ της Γ΄ τάξης. Την τρίτη θέση κατέλαβε η ομάδα του Β2. Στα κορίτσια, στο ίδιο άθλημα, στην πρώτη θέση βρέθηκε το Α3, μετά από αγώνα με τα κορίτσια του Β2 και τελικό σκορ 2-1.

Στην καλαθοσφαίριση 3χ3, στον τελικό κοριτσιών, η αντιπροσωπευτική ομάδα του Α3 δεν βρήκε μεγάλη αντίσταση από τα κορίτσια του Β΄4, με τον αγώνα να λήγει 15-0 υπέρ του 3 και τα κορίτσια να αδημονούν να αντιπροσωπεύσουν το σχολείο μας με πολλές ελπίδες για διάκριση στη Β΄ φάση των αγώνων. Ο τελικός των αγοριών στο ίδιο άθλημα, ήταν πραγματικό ντέρμπι. Πρωταγωνιστές για μία ακόμα φορά, τα ίδια τμήματα που βρέθηκαν και στον τελικό του ποδοσφαίρου (Γ4 – Α2) και με τον αγώνα να λήγει με μόλις έναν πόντο διαφορά (7-6)! Οι μαθητές της Γ΄ συνεχάρησαν τους μικρότερους συμμαθητές τους τόσο για την μαχητικότητα που επέδειξαν κατά τη διάρκεια του αγώνα, όσο και για την τεχνική τους κατάρτιση, αποδεικνύοντας έμπρακτα, ότι το ήθος και το ευ αγωνίζεσθε αποτελούν πρώτιστα αγαθά για αθλητικές συναντήσεις!

Σύμμαχοι και υποστηρικτές στην προσπάθεια των παιδιών στάθηκαν, εκτός των καθηγητριών Φυσικής Αγωγής κ. Λυγουριώτη και κ. Λιναρδή, καθηγήτριες και καθηγητές του σχολείου μας, οι οποίοι παραχώρησαν τις ώρες τους ή επέτρεψαν στους μαθητές/τριες να συμμετέχουν στους αγώνες κατά τη διάρκεια των μαθημάτων τους. Τόσο οι συμμετέχοντες μαθητές/τριες όσο και οι παραπάνω καθηγήτριες, οφείλουν ένα μεγάλο ευχαριστώ για τις όποιες παραχωρήσεις έγιναν από πλευράς τους, ώστε να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο θεσμός.

Κλείνοντας, ευχόμαστε καλή επιτυχία στις ομάδες που θα αντιπροσωπεύσουν το σχολείο μας στη Β΄ φάση των αγώνων (σε επίπεδο Δήμων) και την ευχή, ο αθλητισμός να συνεχίζει να αποτελεί και στο μέλλον, αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας για όλους μας.

Ακολουθούν ορισμένα στιγμιότυπα από τους αγώνες των μαθητών/τριών μας: