Αρχική » Εθνικές επέτειοι-Σχολικές εορτές-Ημέρες μνήμης

Εθνικές επέτειοι-Σχολικές εορτές-Ημέρες μνήμης

Ημέρα μνήμης του ολοκαυτώματος

Την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023 διοργανώθηκε στο σχολείο μας εκδήλωση  για την ημέρα Μνήμης των Θυμάτων του Ολοκαυτώματος με θέμα «Το Ολοκαύτωμα και οι Έλληνες Εβραίοι».  Την εκδήλωσε προετοίμασε και παρουσίασε ο Όμιλος Ιστορίας του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου. Η παρουσίαση βασίστηκε στις ερευνητικές εργασίες που εκπόνησαν οι μαθήτριες και μαθητές του ομίλου. Τις εργασίες τους  μπορείτε να δείτε στο ηλεκτρονικό περιοδικό  ΙστοριοΔύτες (https://schoolpress.sch.gr/istoriodites/), που εκδίδει ο Όμιλος Ιστορίας.

Οι υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί  του Ομίλου Ιστορίας : Έλενα Γκίκα και Βασίλης Σταυρόπουλος

Οι μαθήτριες και μαθητές του Ομίλου Ιστορίας : Κλέαρχος Β, Αδαμαντία Ζ, Στέλλα Δ, Γιάννης Κ, Κατερίνα Κ, Δημήτρης Κ, Αθηνά Κ, Μάριος Κ, Μελίνα Ν, Γιώργος Ξ, Στέφανος Π, Γιάννης Π, Πάρης Ρ, Στέλιος Χ.

17 Νοέμβρη 2022 – Ημέρα απότισης τιμής στην εξέγερση του Πολυτεχνείου

Η σχολική κοινότητα του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου τίμησε εκείνες και εκείνους που αντιστάθηκαν στη δικτατορία της 21ης Απριλίου!
Η εκδήλωση μνήμης για την εξέγερση του Πολυτεχνείου ξεκίνησε με μία συνοπτική παρουσίαση από τις μαθήτριες και του μαθητές του Γ2 των κύριων εξελίξεων στην Ελλάδα από το 1967 μέχρι το 1974, με παρεμβολή επιλεγμένων αποσπασμάτων από το ντοκιμαντέρ του Παντελή Βούλγαρη «Το χρονικό της δικτατορίας 1967-1974», και τελείωσε με μια σύντομη συναυλία από την μουσική ομάδα του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου. Φέτος είχαμε τη μεγάλη χαρά να έχουμε μαζί μας τους αποφοίτους του σχολείου μας Δημήτρη Παντάκα και Άλκη Παπαδήμα που πήραν μέρος στην αντίσταση ενάντια στην χούντα. Τους ευχαριστούμε που μοιράστηκαν μαζί μας τα βιώματά τους από αυτά τα δύσκολα χρόνια και μας έδωσαν ένα μεγάλο μάθημα αγώνα για την ελευθερία και την δημοκρατία, δένοντας τη μεγάλη ιστορία με τις μικρές ιστορίες των απλών ανθρώπων που αντιστάθηκαν στη χούντα!
Οι εκπαιδευτικοί Γιώργος Ανδρίτσος, Γιάννης Λυμπέρης και Πένυ Παπαδογεώργη.

28 Οκτώβρη 2022-Εθνική Εορτή

Με την προσήκουσα τιμή και επισημότητα το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο γιόρτασε και φέτος την επέτειο του έπους του 1940, με μια όμορφη εκδήλωση την 27-10-2022. Επίσης συμμετείχε στην καθιερωμένη παρέλαση την 28-10-2022.

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Έκτακτη Χριστουγεννιάτικη εκπομπή από τo Γ2 και το Μουσικό Εργαστήρι Βαρβακείου

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18