Αρχική » ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ » Εργαστήρια Δεξιοτήτων

Τελευταίες ανακοινώσεις

Εργαστήρια Δεξιοτήτων

15.6.2022 : ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ

Είναι σημαντικό οι μαθητές/τριες ως νέοι και ευαίσθητοι πολίτες να δράσουν για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και για να ληφθούν τα μέτρα που είναι αναγκαία για να περιοριστεί η άνοδος της θερμοκρασίας και τα ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως οι τυφώνες, οι καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες, που όλα σχετίζονται με την κλιματική αλλαγή και την ανθρώπινη συμβολή σε αυτήν. Έτσι λοιπόν οι μαθητές/τριες της Α΄ Γυμνασίου (Α1-Α2) στα πλαίσια των εργαστηρίων δεξιοτήτων, με υπεύθυνη καθηγήτρια την Κα Κατσούλα Ανθή και δουλεύοντας ομαδοσυνεργατικά, ανέλαβαν:

  • να γράψουν μια επιστολή
  • να φτιάξουν ένα φυλλάδιο
  • να σχεδιάσουν μια εικονογραφημένη ιστορία (κόμικ)
  • να δημιουργήσουν ένα μικρό βίντεο

Ένα δείγμα της δουλειάς τους μπορείτε να δείτε στα παρακάτω:

26-5-2022 : Οάσεις φύσης και πολισμού στην Αττική

Οι μαθητές/τριες του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου αξιοποίησαν το εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας εκπαιδευτικό πρόγραμμα «ΣτηρίΖΟΥΜΕ Βόρεια Εύβοια» στα Εργαστήρια Δεξιοτήτων και συγκεκριμένα στη θεματική «Φροντίζω το περιβάλλον» και υλοποίησαν την προτεινόμενη δράση: «υιοθεσία μνημείων φύσης και πολιτισμού».

Η Αττική τους προσέφερε πολλά μνημεία της φύσης και του πολιτισμού, που τα προσέγγισαν διερευνητικά, δημιουργικά αλλά και με κριτικό πνεύμα. Αφού χωρίσθηκαν σε ομάδες, επέλεξαν τον τόπο που επιθυμούσαν να γνωρίσουν ή που ήδη γνώριζαν, αναζήτησαν πληροφορίες και οπτικό υλικό μέσα από αξιόπιστες πηγές, έκαναν λήψεις με επισκέψεις τους όπου αυτό ήταν εφικτό, συζήτησαν και οδηγήθηκαν σε προτάσεις περαιτέρω αξιοποίησής τους, προκειμένου αυτά να προσφέρουν τη μέγιστη ωφέλεια, έφτιαξαν παρουσιάσεις με λογισμικό power point και τα πρόβαλαν στους συμμαθητές τους. Στη συνέχεια έκαναν τις απαραίτητες διορθώσεις και μετέτρεψαν τις παρουσιάσεις σε βίντεο.

Τα μνημεία της φύσης και του πολιτισμού τα οποία οι μαθητές προτείνουν για χαλαρές βόλτες, για εκπαιδευτικές επισκέψεις, για άσκηση κ.ά., είναι: τα Τουρκοβούνια, το Αττικό Άλσος, το Άλσος Συγγρού, το Άλσος Βεΐκου, το ορεινό καταφύγιο Φλαμπούρι, η Ψυττάλεια, η λίμνη Μπελέτσι, ο Διομήδειος Βοτανικός Κήπος, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, ο Ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, το Αστεροσκοπείο, η Εθνική Πινακοθήκη, το Σκοπευτήριο Καισαριανής, ο ναός Αγίου Ιωάννου Προδρόμου (Κυνηγού), ο Εθνικός Κήπος, η Πάρνηθα.  

Απολαύστε τα  στους παρακάτω συνδέσμους:

1/ https://youtu.be/1MVBMKjRCHI

Τουρκοβούνια, Αττικό Άλσος, Ψυττάλεια, Ορεινό καταφύγιο Φλαμπούρι, Άλσος Συγγρού

2/https://youtu.be/L8lzfh5I66E                     

Λίμνη Μπελέτσι, Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, Διομήδειος Βοτανικός Κήπος

3/ https://youtu.be/Sv2wCuTBp8w

Άλσος Βεΐκου, Ναός Ποσειδώνα στο Σούνιο, Αστεροσκοπείο, Εθνική Πινακοθήκη, Σκοπευτήριο Καισαριανής, Ναός Αγίου Ιωάννου Προδρόμου (Κυνηγού), Εθνικός Κήπος, Πάρνηθα

Η υπεύθυνη καθηγήτρια:

Λη Λυκούδη, καθηγήτρια Εικαστικών

4-6-2021 : «Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Βιβλίων & Παραμυθιών»

Ομάδα μαθητών και μαθητριών του σχολείου μας, στο πλαίσιο του μαθήματος των Εργαστηρίων Δεξιοτήτων, υλοποιεί «Διαδικτυακή Λέσχη Ανάγνωσης Λογοτεχνικών Βιβλίων και Παραμυθιών». Πρόκειται για δράση στήριξης του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και προώθησης της φιλαναγνωσίας. Έναρξη Σάββατο 05.06.2021 και κάθε Σάββατο & Κυριακή έως 31.07.2021. Διαβάστε περισσότερα πατώντας στον επόμενο σύνδεσμο :

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Έκτακτη Χριστουγεννιάτικη εκπομπή από τo Γ2 και το Μουσικό Εργαστήρι Βαρβακείου

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18