Αρχική » ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ » Καλλιτεχνικές δημιουργίες

Τελευταίες ανακοινώσεις

Καλλιτεχνικές δημιουργίες

ΜΙΑ ΠΕΡΙΠΛΑΝΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΡΟΥΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ – ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ
Είπαμε να ζήσουμε μια περιπέτεια. Να πάρει ο καθένας τη φαντασία του και να την ταξιδέψει σε κοντινές θάλασσες και σε μακρινούς ωκεανούς. Να βρει έναν φάρο και να εμπνευστεί. Να ζωγραφίσει, να γράψει μια ιστορία, να κατασκευάσει μια μακέτα.
Αυτό είναι το ταξίδι των μαθητών και των μαθητριών μας, της Α τάξης του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου. Ελπίζουμε να το απολαύσετε.

Οι καθηγήτριες
Πένυ Παπαδογεώργη
Λη Λυκούδη

σκέφτομαι …..ονειρεύομαι …..αισθάνομαι ……

Οι μαθητές των τμημάτων Β1, Β3, Β4, παρακολούθησαν ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Tate gallery του Λονδίνου, σχετικά με την τεχνική του collage. Στη συνέχεια αποτύπωσαν το περίγραμμα του profile τους στον ζωγραφικό τους χώρο και με την τεχνική του collage δημιούργησαν έργα με θέμα ¨σκέφτομαι…. ονειρεύομαι….. αισθάνομαι…¨ Τα σχετικά έργα τους αποτυπώνονται στο αρχείο :

Θέλω να ευχαριστήσω τους μαθητές και τις μαθήτριές μου που συμμετείχαν στη δημιουργική δράση, ειδικά αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας. Το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό.
Εύχομαι καλό καλοκαίρι
Λη Λυκούδη

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Έκτακτη Χριστουγεννιάτικη εκπομπή από τo Γ2 και το Μουσικό Εργαστήρι Βαρβακείου

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18