Αρχική » ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΜΑΘΗΤΩΝ » Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (5-6-21)

Τελευταίες ανακοινώσεις

Παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (5-6-21)

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

5 ΙΟΥΝΙΟΥ 2021

Τα ερευνητικά έργα των μαθητών έγιναν στο πλαίσιο της ενότητας 5 του μαθήματος Χημείας στη Γ΄ γυμνασίου με σκοπό την παρότρυνσή τους να εμπλακούν για να αντιμετωπίσουν το εκάστοτε πρόβλημα που επέλεξαν να διερευνήσουν, για να αλλάξουν οι ίδιοι αυξάνοντας την επίγνωσή  τους ως προς το πώς μπορούν να επηρεάσουν το οικείο περιβάλλον, τον τόπο τους και τον πλανήτη. Οι εργασίες των μαθητών πλαισίωσαν τις δράσεις του σχολείου μας για την Ημέρα Περιβάλλοντος 5/6/2021.

Τι μπορεί να συμβεί μετά από μια τέτοια δράση;

1. Ανάπτυξη ικανοτήτων κριτικής σκέψης, συλλογιστικής και συζήτησης που έχουν να κάνουν με την αντιμετώπιση του εκάστοτε προβλήματος.

2. Επαναπροσδιορισμός και αναδιάταξη των ιδεών.

3. Υφίσταται η πιθανότητα οι μαθητές να δώσουν το παράδειγμα και να εμπνεύσουν άλλους να ευαισθητοποιηθούν περισσότερο σε θέματα όπως η κατανάλωση ορυκτών καυσίμων / χρήση εναλλακτικών μορφών ενέργειας κι άλλα.

4. Οι μαθητές μαθαίνουν από αυτή τη διαδικασία.

5. Μπορεί να εμπνεύσουν και άλλους να αναλάβουν δράση για τα πράγματα που τους ανησυχούν έντονα. Αν όλοι αισθανθούν πιο παθιασμένοι για τη θετική αλλαγή στην κοινότητα και τελικά στον πλανήτη μας, τότε μπορούν να διατυπωθούν και να επιτευχθούν οι στόχοι για αλλαγή από κοινού.

ΣΧΕΤΙΚΟΙ ΣΥΝΔΕΣΜΟΙ:

https://youtu.be/Lg1KenguzCY

https://www.youtube.com/watch?v=0_uG9dJ9F78&ab_channel=TheoTheo

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία Γιαλλούση

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18