Αρχική » Άλλες Δράσεις » Συμμετοχή της ομάδας Ουνέσκο του σχολείου στο 4ο μαθητικό Συμπόσιο.

Τελευταίες ανακοινώσεις

Συμμετοχή της ομάδας Ουνέσκο του σχολείου στο 4ο μαθητικό Συμπόσιο.

Η Ομάδα ASPnet UNESCO του σχολείου μας στο Δ’ Μαθητικό Συμπόσιο Δικτύου Γυμνασίων Αττικής του ASPnet UNESCO

Έντεκα  μαθητές του Προγράμματος ASPnet UNESCO του Σχολείου μας συμμετείχαν,  μαζί με μαθητές από 16 ακόμα σχολεία, στο Δ’ Μαθητικό Συμπόσιο Δικτύου Γυμνασίων Αττικής του προγράμματος (ASPnet) UNESCO με θέμα «17 Στόχοι για το Μέλλον μας», το οποίο διεξήχθη στις  15 και 16 Φεβρουαρίου 2019, στις εγκαταστάσεις του Pierce-Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος.

Οι μαθητές μας, το πρωί της Παρασκευής, στο πλαίσιο του καλλιτεχνικού μέρους του συμποσίου, παρουσίασαν θεατρικό δρώμενο σχετικό με το θέμα, ενώ το μεσημέρι συμμετείχαν στις συνεδριάσεις των επιτροπές εργασίας, οι οποίες κατέληξαν σε συγκεκριμένα πορίσματα. Το Σάββατο, στη συνεδρίαση της Ολομέλειας, αναγνώστηκαν και τέθηκαν σε ψηφοφορία τα πορίσματα των επιτροπών.

Θερμά συγχαρητήρια στην ομάδα των 11 μαθητών  που συμμετείχαν στο συμπόσιο   Φοίβη Δανίκα (Γ1), Άγγελο Μαλχάζο (Γ3), Στέλλα Πατρινοπούλου (Γ3), Θόδωρο Ρημαγμό (Γ4), Μάριο Ζαγγανά (Β1), Κατερίνα Θεοφανίδη (Β1), Πέτρο Καραργύρη (Β2), Ζέλια Μαντζώρου (Β2),   Μυρσίνη Χρυσουλάκη (Β4), Εβίτα Ψωμά-Διακουμάκου (Β4), Κωνσταντίνο Καρεκλά (Α2), καθώς και στην ομάδα των μαθητών του προγράμματος που επιμελήθηκε το καλλιτεχνικό δρώμενο της παρουσίασης: Ορέστη Μικελάκη (Β3), Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου (Β3), Ξανθάκο Βασίλη (Β3) και Ραφαηλία Στατήρη (Β4).

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18