Αρχική » ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

2020-2021

Εικονική κινητικότητα στη Ρουμανία – Erasmus

Την εβδομάδα 24-28 Μαΐου 2021 το σχολείο μας συμμετείχε στην 5η εικονική κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών με τίτλο «Final Meeting» στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ 2018-1-RO01-KA229-049468 «The ABC of Wonders: knowing our heritage». Δείτε περισσότερα στο παρακάτω έγγραφο:

eTwinning-2021

4η εικονική κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών με τίτλο «UNESCO Tangible Culture» στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ 2018- 1-RO01-KA229-049468 «The ABC of Wonders: knowing our heritage».

HORIZON2020: «Open Schools for Open Societies-OSOS»

MOVE WITH ERASMUS

Μια διαφορετική προσέγγιση στη «Μετακίνηση 6»: Move with Erasmus+

Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου συμμετείχαν στη δράση Move with Erasmus+, στο πλαίσιο του προγράμματος «Shrink Your Ecological Footprint», στο οποίο το σχολείο μας είναι ένας από τους εταίρους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus+, που έχει σκοπό την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών σχετικά με την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής μέσα από συνεργατικές δράσεις, ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2019-20 και συνεχίζεται διαδικτυακά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της Covid-19.
Η δράση συντονίστηκε από το εταιρικό σχολείο της Τσεχίας και πραγματοποιήθηκε κατά τις δύο πρώτες βδομάδες του Μαρτίου. Δέκα πενταμελείς ομάδες, αποτελούμενες η καθεμία από μαθητές και καθηγητές και από τα πέντε εταιρικά σχολεία (Ισπανία, Ελλάδα, Τσεχία, Πολωνία, Σουηδία) προσπάθησαν να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα, βαδίζοντας, τρέχοντας ή κάνοντας πατίνι, σκι ή ποδήλατο, ανάλογα με τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες κάθε χώρας. Η συμμετοχή των μαθητών του Βαρβακείου ήταν απολύτως ικανοποιητική και εξαιρετικής σημασίας, αφού πραγματοποιήθηκε στον αστικό ιστό σε συνθήκες αυστηρού lockdown.
Νικητές ήταν όλοι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι όχι μόνο βελτίωσαν τη φυσική τους κατάσταση αλλά δημιούργησαν και νέες φιλίες με όσους μαθητές εταιρικών σχολείων συνεργάστηκαν. Η δράση δημοσιοποιήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα (Instagram) και καλύφθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (τύπος, τηλεόραση) των συμμετεχουσών χωρών. Τα πέντε εταιρικά σχολεία αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα που δόθηκαν, μαζί με τα ανάλογα πιστοποιητικά συμμετοχής, σε όλους τους συμμετέχοντες ως επιβράβευση για την προσπάθειά τους.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18