Αρχική » ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Youth for Love 2 (Y4L2)

Πέντε (5) μαθητές και μαθήτριες του Ομίλου Ρητορικής συμμετείχαν σε  ομάδα εστίασης (focus group), στο πλαίσιο του  Ευρωπαϊκού Προγράμματος Youth for Love 2 (Y4L2), για την αναγνώριση, διαχείριση και πρόληψη της βίας μεταξύ εφήβων. Περισσότερες λεπτομέρειες στο έγγραφο :

Δημιουργία ηλεκτρονικού περιοδικού στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος EtwinningΕθνική ετικέτα ποιότητας

Το σχολικό έτος 2020-2021 το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο συμμετείχε μαζί με σχολεία της Ιταλίας και Ισπανίας σε Ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνεργασίας Etwinning με τίτλο “Crossroads”. Στο πρόγραμμα συμμετείχαν 24 μαθητές από το μάθημα των Αγγλικών μεσαίου επιπέδου της Β τάξης με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Ξυπολιά Σοφία. Σκοπός ήταν η καλλιέργεια των συνεργατικών και γλωσσικών δεξιοτήτων των μαθητών στα Αγγλικά καθώς και η επικοινωνία, η συνεργασία και η ανταλλαγή απόψεων με μαθητές από τα συνεργαζόμενα σχολεία, μέσα στις δύσκολες – και διαφορετικές- συνθήκες διδασκαλίας και μάθησης που επέβαλε η πανδημία.

Αποτέλεσμα της συνεργασίας των μαθητών των τριών σχολείων είναι η  από κοινού δημιουργία ηλεκτρονικού περιοδικού με τον τίτλο Crossroads . Τα τρία τεύχη που «κυκλοφόρησαν» στο twinspace του έργου είναι διαθέσιμα στους παρακάτω συνδέσμους.

https://www.calameo.com/read/004344225aa83d4ee095b?authid=Cm43Y66vXJxH https://www.calameo.com/books/0066589527cde712d799e?authid=5p7OjCxgGTey https://www.calameo.com/books/0067086909c0c24888693

Για το έργο αυτό στο σχολείο μας απονεμήθηκε Εθνική Ετικέτα Ποιότητας:

Εικονική κινητικότητα στη Ρουμανία – Erasmus

Την εβδομάδα 24-28 Μαΐου 2021 το σχολείο μας συμμετείχε στην 5η εικονική κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών με τίτλο «Final Meeting» στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ 2018-1-RO01-KA229-049468 «The ABC of Wonders: knowing our heritage». Δείτε περισσότερα στο παρακάτω έγγραφο:

eTwinning-2021

4η εικονική κινητικότητα μαθητών και εκπαιδευτικών με τίτλο «UNESCO Tangible Culture» στο πλαίσιο του έργου Erasmus+ 2018- 1-RO01-KA229-049468 «The ABC of Wonders: knowing our heritage».

HORIZON2020: «Open Schools for Open Societies-OSOS»

MOVE WITH ERASMUS

Μια διαφορετική προσέγγιση στη «Μετακίνηση 6»: Move with Erasmus+

Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου συμμετείχαν στη δράση Move with Erasmus+, στο πλαίσιο του προγράμματος «Shrink Your Ecological Footprint», στο οποίο το σχολείο μας είναι ένας από τους εταίρους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα Erasmus+, που έχει σκοπό την ενίσχυση της περιβαλλοντικής συνείδησης των μαθητών σχετικά με την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής μέσα από συνεργατικές δράσεις, ξεκίνησε τη σχολική χρονιά 2019-20 και συνεχίζεται διαδικτυακά λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών της Covid-19.
Η δράση συντονίστηκε από το εταιρικό σχολείο της Τσεχίας και πραγματοποιήθηκε κατά τις δύο πρώτες βδομάδες του Μαρτίου. Δέκα πενταμελείς ομάδες, αποτελούμενες η καθεμία από μαθητές και καθηγητές και από τα πέντε εταιρικά σχολεία (Ισπανία, Ελλάδα, Τσεχία, Πολωνία, Σουηδία) προσπάθησαν να καλύψουν όσο το δυνατόν περισσότερα χιλιόμετρα, βαδίζοντας, τρέχοντας ή κάνοντας πατίνι, σκι ή ποδήλατο, ανάλογα με τις ευκαιρίες και τις δυνατότητες κάθε χώρας. Η συμμετοχή των μαθητών του Βαρβακείου ήταν απολύτως ικανοποιητική και εξαιρετικής σημασίας, αφού πραγματοποιήθηκε στον αστικό ιστό σε συνθήκες αυστηρού lockdown.
Νικητές ήταν όλοι οι συμμετέχοντες, οι οποίοι όχι μόνο βελτίωσαν τη φυσική τους κατάσταση αλλά δημιούργησαν και νέες φιλίες με όσους μαθητές εταιρικών σχολείων συνεργάστηκαν. Η δράση δημοσιοποιήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα (Instagram) και καλύφθηκε από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης (τύπος, τηλεόραση) των συμμετεχουσών χωρών. Τα πέντε εταιρικά σχολεία αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα που δόθηκαν, μαζί με τα ανάλογα πιστοποιητικά συμμετοχής, σε όλους τους συμμετέχοντες ως επιβράβευση για την προσπάθειά τους.

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18