Αρχική » Άλλες Δράσεις » 2η Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΒΠΓ 14-2-2018

Τελευταίες ανακοινώσεις

2η Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΒΠΓ 14-2-2018

Α ΤΑΞΗ-Εκπαιδευτική Επίσκεψη στο Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ
Την Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018 η Α’ τάξη του σχολείου μας επισκέφθηκε το Τμήμα Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Η επίσκεψη οργανώθηκε από τη Βιολόγο του σχολείου μας κ. Αίγλη Κούτρα σε συνεργασία με την κ. Ελένη Γιαννούτσου, ΕΔΙΠ του τομέα Βοτανικής του τμήματος Βιολογίας του ΕΚΠΑ. Τους μαθητές και τις μαθήτριες συνόδευσαν οι κκ Μαίρη. Μπελογιάννη, Θεοδώρα Τριαντοπούλου, Γιώργος Ανδρίτσος, και Δημοσθένης Θάνος
Στα εργαστήρια του τομέα Βοτανικής, υπό την καθοδήγηση των κκ Ελένης Γιαννούτσου, Πηνελόπης Σωτηρίου και Αλέξανδρου Σαββίδη, τα παιδιά δημιούργησαν και παρατήρησαν μικροσκοπικά παρασκευάσματα χρησιμοποιώντας φυτικούς ιστούς. Επίσης, μελέτησαν καλλιέργειες μικροοργανισμών από τα εργαστήρια του τομέα Μικροβιολογίας. Στη συνέχεια, περιηγήθηκαν στο Ζωολογικό Μουσείο και στη μόνιμη έκθεση του Βοτανικού Μουσείου με θέμα: «Αττικό Τοπίο και Περιβάλλον» από τους υπευθύνους του Βοτανικού Μουσείου κκ Ιωάννη Κόκκορη και Δημήτριο Καζάνη.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

Β ΚΑΙ Γ ΤΑΞΕΙΣ: Επίσκεψη στο ΟΑΚΑ, για γνωριμία των μαθητών/τριών, με τα μη διαδεδομένα Ολυμπιακά αγωνίσματα.
Αξέχαστες στιγμές χαράς, δράσης και αθλητισμού, βίωσαν σήμερα Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018, οι μαθητές και μαθήτριες της Β΄ και Γ΄ τάξης του Γυμνασίου μας. Τα παιδιά συμμετείχαν σε δράσεις βιωματικού χαρακτήρα, που σκοπό είχαν την κατανόηση και συμμετοχή τους σε Ολυμπιακά αθλήματα μη διαδεδομένα όπως ξιφασκία, σκοποβολή (με laser), αντιπτέριση (badminton), softball, ράγκμπι, μίνι γκολφ αλλά και διαδεδομένα, όπως ποδόσφαιρο, χειροσφαίριση, πετοσφαίριση, μέσα στους επιβλητικούς χώρους του Ολυμπιακού Σταδίου. Στο τέλος του προγράμματος έγιναν απονομές σε τμήματα που είχαν αθλητικές διακρίσεις κατά τη διάρκεια του ημερήσιου προγράμματος και δόθηκε έπαινος συμμετοχής στο σχολείο μας. Στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες των μαθητών/τριών μας, όπως αποθανατίστηκαν από τους καθηγητές- συνοδούς:

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΑ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18