Αρχική » ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ » Νους υγιής εν σώματι υγιεί-Αθλητικές διακρίσεις

Τελευταίες ανακοινώσεις

Νους υγιής εν σώματι υγιεί-Αθλητικές διακρίσεις

Α. 3η Θέση για το Βαρβάκειο Γυμνάσιο σε αγώνες επί ανωμάλου εδάφους (2000μ.), από τον μαθητή μας Παπαδημητρίου Κωνσταντίνο (Α3).

Με το χάλκινο μετάλλιο για το Βαρβάκειο Γυμνάσιο, τίμησε για άλλη μια φορά το σχολείο μας, ο μαθητής Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος (Α3), στους αγώνες 2000μ. επί ανωμάλου εδάφους στο Άλσος Συγγρού (Ανάβρυτα). Οι αγώνες διεξήχθησαν την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου 2017 για ΓΕΛ – ΕΠΑΛ & Γυμνάσια της Β’ Αθήνας και οι αθλητές που κατέλαβαν τις τρεις πρώτες θέσεις κατάταξης αγοριών γυμνασίου είναι οι παρακάτω:

ΑΓΩΝΑΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ ΑΓΟΡΙΩΝ   (2.000μ)

1ος      Δασκαλόπουλος Δημήτριος      6′:54”:04      Κολλέγιο Αθηνών

2ος      Κίκας Οδυσσέας                     6′:57′:04       PIERCE

3ος      Παπαδημητρίου Κων/νος        7′:02″:03       Βαρβάκειο Γυμνάσιο.

Οι καιρικές συνθήκες ήταν αρκετά καλές για αγώνα, με συννεφιά, σχετικό κρύο (4’C-10’C) και χωρίς άνεμο.

Στους αγώνες συμμετείχαν και μαθητές της Γ΄ τάξης οι οποίοι κατέλαβαν τις αντίστοιχες θέσεις σε σύνολο 143 μαθητών:

Λουπάσης Θεόδωρος 68η θέση.

Μανάρας Νίκος 102η θέση.

Μπαρούνης Ιωάννης 108η θέση.

Επίσης συμμετείχαν και οι μαθήτριες της Γ΄ τάξης Κόκλα Πέτρα και Καρνούτη Αθανασία. Τους μαθητές/τριες συνόδευσε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής της Γ΄ τάξης του σχολείου μας κ. Λιναρδή.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες  μαθητές και μαθήτριες!

Ευχόμαστε και το 2018 να συνεχίσουν οι επιτυχίες για τους μαθητές και τις μαθήτριες του σχολείου μας.

Β) Τρίτη θέση για το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο στο τουρνουά καλαθοσφαίρισης ΔΔΕ Β Αθήνας

Ένας πόντος κράτησε μακριά από τον τελικό την ομάδα του Βαρβάκειου Πρότυπου Γυμνασίου, που έδωσε τον καλύτερο εαυτό, μεταξύ 29 ομάδων αγοριών και κοριτσιών της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθήνας. Το τουρνουά Καλαθοσφαίρισης 3×3 πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Γυμναστήριο του Δήμου Ηρακλείου την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2017, και η ομάδα του σχολείου μας κατέλαβε επάξια την 3η θέση, μετά από σειρά αναμετρήσεων μεταξύ «δυνατών» σχολικών ομάδων.

Η ομάδα αποτελούμενη από τους μαθητές, Καραφωτιά Αλέξη, Μπαμπατσιά Παναγιώτη, Σγουμπόπουλο Παναγιώτη και  Σύρμο Δημήτρη έφτασε στον ημιτελικό όπου αντιμετώπισε την ομάδα του 5ου Γυμνασίου Ηρακλείου (σκορ 6-7). Την ομάδα συνόδευσε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής του σχολείου κ. Λυγουριώτη.

Στιγμιότυπα από τους αγώνες των μαθητών μας διακρίνονται στις φωτογραφίες.

Γ) Διακρίσεις μαθητών και μαθητριών του Βαρβάκειου σε ημερίδα στίβου Γυμνασίων

Τη 2η θέση στα 1.000μ. αγοριών γυμνασίου, κατέλαβε ο μαθητής της Α΄ τάξης Παπαδημητρίου Κωνσταντίνος, ανεβάζοντας στο βάθρο του αργυρού νικητή το γυμνάσιό μας.

Σημαντική διάκριση πέτυχε και η μαθήτρια της Α΄ τάξης Παπαδοπούλου Δέσποινα που κατετάγη 5η στα 80μ. ταχύτητας κοριτσιών.

Την 5η θέση κατέλαβε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο με την ομάδα σκυταλοδρομίας 4χ200μ. κοριτσιών με τις Θανοπούλου Μαρία Νικολέτα, Παπαδοπούλου Δέσποινα, Πόθου Κατερίνα και Χρυσουλάκη- Μαστροκώστα Μυρσίνη.

Επιπρόσθετα, οι Θανοπούλου Μαρία Νικολέτα και Χρυσουλάκη- Μαστροκώστα Μυρσίνη, κατέλαβαν μαζί την 7η θέση στα 1.000μ. κοριτσιών.

Επιπρόσθετα, συγχαρητήρια αξίζουν και στους μαθητές Καζαντζόγλου Οδυσσέα (80μ. αγοριών), Τσιλιβαράκο Παναγιώτη Ευστράτιο (1.000μ. αγοριών) και Πόθου Κατερίνα (150μ. κοριτσιών), Σεϊντή Γεωργία (σφαίρα κοριτσιών), που αν και δεν κατέλαβαν θέση στη πρώτη οκτάδα του ατομικού τους αγωνίσματος, εν τούτοις απέδειξαν ότι το ήθος και ο αγώνας για αριστεία, είναι χαρακτηριστικά των μαθητών/τριών του σχολείου μας.

Οι αγώνες πραγματοποιήθηκαν στο Δημοτικό Στάδιο «Ίκαρος» στη Ν. Ιωνία την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου και οι συμμετοχές ξεπέρασαν τις 500,από όλα τα σχολεία της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Β΄ Αθηνών. Τα παιδιά του σχολείου μας, συνόδευσε η καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής κ. Λυγουριώτη.

Συγχαρητήρια σε όλες και σε όλους, και πάντα επιτυχίες!!!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18