Αρχική » Άλλες Δράσεις » Συμμετοχή του σχολείου στη Σχολική Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων

Συμμετοχή του σχολείου στη Σχολική Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων

Η 7η Νοεμβρίου έχει θεσπισθεί ως Σχολική Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη και Εθελοντή Δότη Αιμοποιητικών Κυττάρων. Με αφορμή αυτή τη σπουδαία ημέρα, στους μαθητές και στις μαθήτριες και των τριών τάξεων του σχολείου μας:
α) θα προβληθεί το εικοκινητικό βίντεο για τον μυελό των οστών που δημιούργησε ο περσινός μαθητής μας, Νίκος Καραολίδης,
β) θα δοθεί το έντυπο που δημιούργησαν οι περσινές μας μαθήτριες Μικαέλα Αβαγιανού, Γλυκερία Αποστολάρα, Άννα Γιαννίτσα, Μιχάλης Γιασαφάκης και Ιωάννα Θεοδοσίου και
γ) θα γίνει ενημέρωση από την καθηγήτρια Βιολογίας κ. Αίγλη Κούτρα για τον μυελό των οστών και από τους φιλολόγους για τη σημασία του εθελοντισμού.
Το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 και ώρα 10.00 π.μ. στο Εθνικό Ιστορικό Μουσείο, αίθουσα συνεδριάσεων Μεγάρου Παλαιάς Βουλής (Πλατεία Κολοκοτρώνη, Σταδίου 13, Αθήνα), όπως μπορείτε να δείτε στην πρόσκληση και το πρόγραμμα παρακάτω, δίνουμε το παρόν με αποτίμηση των όσων κάναμε την προηγούμενη σχολική χρονιά και με δέσμευση αυτών που θα κάνουμε τη φετινή σχολική χρονιά.

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΑ 2017

Δελτίο Τύπου 13-11-2017

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα «Εθελοντισμός – Σχολείο – Κοινωνία. Μαθητές ενημερώνουν και ευαισθητοποιούν την τοπική κοινωνία για τη μεταμόσχευση μυελού των οστών και τη σημασία της εθελοντικής προσφοράς» το Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2017 στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (Σταδίου 13). Πήραν μέρος πανεπιστημιακοί καθηγητές, εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, Πρότυπα και Πειραματικά Σχολεία με μαθητές και εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες. Το σχολείο μας συμμετείχε με τους μαθητές Ασπασία Βερτουδάκη και Νίκο Καραολίδη, μαθητές της Α’ Λυκείου τώρα, οι οποίοι παρουσίασαν την αποτίμηση της δράσης για τη σχολική χρονιά 2016-2017, όταν ήταν μαθητές της Γ’ Γυμνασίου. Οι δημιουργίες των περσινών μαθητών μας, έντυπα ενημέρωσης, χωριστά για μαθητές και για ενηλίκους, άρθρα για τον Τύπο, αφίσες που έχουν αναρτηθεί στο σχολείο μας κι ένα εικονοκινητικό βίντεο για το τι είναι ο μυελός των οστών και ποια η διαδικασία προσφοράς αιμοποιητικών κυττάρων, ενθουσίασαν. Την ευθύνη για την παρουσίαση είχαν οι καθηγήτριες Ε. Γκίκα, Ε. Λαλιώτου και Μ. Μπελογιάννη.

 

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18