Αρχική » Άλλες Δράσεις » Οι μαθητές του ΒΠΓ μας ξεναγούν στο ιερό του Αμφιαράου στον Ωρωπό Αττικής

Τελευταίες ανακοινώσεις

Οι μαθητές του ΒΠΓ μας ξεναγούν στο ιερό του Αμφιαράου στον Ωρωπό Αττικής

Οι μαθητές του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου μας ξεναγούν στο ιερό του Αμφιαράου στον Ωρωπό Αττικής … ελληνικά και αγγλικά

Η επιτυχής υλοποίηση της εκπαιδευτικής δράσης «Υιοθεσία αρχαίων θεάτρων. Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα» στο ιερό του ήρωα, μάντη και θεραπευτή της αρχαιότητας Αμφιαράου τη σχολική χρονιά 2015-2016 είχε πολλαπλά μαθησιακά οφέλη. Η ομάδα των μαθητών/τριών που ανέλαβαν να ξεναγήσουν τους συμμαθητές τους αναζητώντας, καταρχάς, στοιχεία σε αξιόπιστες πηγές και στη συνέχεια μετατρέποντάς τα σε κείμενο, δεν αρκέσθηκαν μόνο στον ρόλο του ξεναγού, αλλά προχώρησαν και στον ρόλο του συντάκτη ενός οδηγού ξενάγησης για μαθητές υπό την καθοδήγηση των καθηγητριών φιλολόγων, Μ. Μπελογιάννη και Θ. Τριαντοπούλου.  Μια άλλη ομάδα μαθητών την επομένη σχολική χρονιά 2016-2017 υπό την καθοδήγηση της καθηγήτριας της αγγλικής γλώσσας, Σ. Ξυπολιά απέδωσαν τον οδηγό στην αγγλική γλώσσα. Το γεγονός ότι ο οδηγός ξενάγησης έχει ως αποδέκτες μαθητές δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί και από ενηλίκους.

Σας τον παραδίδουμε στη μορφή του ηλεκτρονικού εντύπου μέσα από τον ακόλουθο υπερσύνδεσμο  https://www.calameo.com/read/004344225e21401f265f5  (ελληνική έκδοση)

https://www.calameo.com/read/004344225b927b89be68e (αγγλική έκδοση)

Καλή περιήγηση!

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18