Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Πρόγραμμα ASPnet UNESCO – Πρόσκληση ενδιαφέροντος

Τελευταίες ανακοινώσεις

Πρόγραμμα ASPnet UNESCO – Πρόσκληση ενδιαφέροντος

ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ                                                            Σχολικό έτος 2018-19

Πρόγραμμα  ASPnet UNESCO 

(Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet UNESCO)

            Το σχολείο μας αποτελεί μέλος του Παγκόσμιου Εκπαιδευτικού Δικτύου Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet UNESCO (Associated Schools Project Network UNESCO), στο οποίο συμμετέχουν 177 χώρες-μέλη του Οργανισμού και 150 σχολεία από όλη την Ελλάδα.  Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των μαθητών στις διαδικασίες δημοσίου διαλόγου και η ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικών διακρίσεων, πολιτισμού, περιβάλλοντος και εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της UNESCO και η ανάληψη σχετικής δράσης.

Tη φετινή χρονιά αντιπροσωπεία μαθητών μας θα συμμετέχει στο 4o Μαθητικό Συμπόσιο AspNet UNESCO των Συνεργαζόμενων Γυμνασίων Αττικής, που θα γίνει στις 15 & 16 Φεβρουαρίου 2019 στο PierceThe American College of Greece. Άλλες διοργανώσεις, στις οποίες η ομάδα μας ενδέχεται να συμμετέχει, είναι η Πανελλήνια Μαθητική Προσομοίωση των Επιτροπών του ΟΗΕ «Μαθητές σε ρόλο Διπλωμάτη» (Θεσσαλονίκη, Δεκέμβριος 2018), το 2ο Παγκόσμιο Συμπόσιο Πολιτιστικής Κληρονομιάς για Νέους (Ολυμπία, Μάιος 2019) και το Παγκύπριο Συμπόσιο Εταιρικών Σχολείων Ουνέσκο (AspNET) Κύπρου (Κύπρος, Απρίλιος 2019).

  • Αριθμός μαθητών: 20 μαθητές από όλες τις τάξεις. Θα προτιμηθούν μαθητές της Β και Γ τάξης.
  • Συναντήσεις: Παρασκευή 13:30 – 15:00
  • Χώρος: Αίθουσα 205
  • Υπεύθυνοι Καθηγητές: Λαλιώτου Ευσταθία, Τριαντοπούλου Θεοδώρα.
  • Καθηγητές Μέντορες: Αναστασόπουλος Ιωάννης, Κατσούλα Ανθή, Κούτρα Αγλαΐα, Μπελογιάννη Μαρία, Μυστακίδου Κυριακή, Ξυπολιά Σοφία.

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν στη Διεύθυνση  από 11/10/2018 έως και 15/10/2018. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2018.

Τις δηλώσεις-αιτήσεις μπορείτε να βρείτε κάνοντας κλικ εδώ :  Δηλώσεις – Αιτήσεις συμμετοχής

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18