Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Ολυμπιακή Ημέρα – Αναβίωση των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων – 6 Απριλίου 1896

Ολυμπιακή Ημέρα – Αναβίωση των Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων – 6 Απριλίου 1896

Την Τρίτη 5/4/2022 και με αφορμή τον εορτασμό της Ολυμπιακής Ημέρας, το σχολείο μας είχε την τιμή να φιλοξενήσει γνωστούς Ολυμπιονίκες και Πρωταθλητές. Με τη συμβολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι μαθητές μας γνώρισαν και συνομίλησαν με το Λευτέρη Πετρούνια, τον Τάκη Φύσσα, τη Βασιλική Μιλλούση, την Εύα Χριστοδούλου και τον Μάριο Καπότση από την ομάδα της Υδατοσφαίρισης. Χαρά, συγκίνηση για όλους εμάς και μαθήματα ζωής από τους σημαντικούς αθλητές μας που μίλησαν στην καρδιά και το μυαλό των μαθητών μας. Στιγμές και λόγια που θα συντροφεύουν και θα καθοδηγούν τα παιδιά στους δικούς τους αγώνες για προσωπική εξέλιξη, επιτυχία και ευτυχία. Ευχαριστούμε θερμά το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και ιδιαίτερα τον πρόεδρο κ. Παξινό για την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης.

Παρατίθενται δύο βίντεο που συνέθεσαν μαθητές του Σχολείου μας για τη μέρα αυτή, σχετικά με τους φιλοξενηθέντες αθλητές :

https://youtu.be/BTZN-_Ke4Jk

https://youtu.be/cBJ78oMXogY

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18