Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Διαδικασία εισαγωγής μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2017?2018

Τελευταίες ανακοινώσεις

Διαδικασία εισαγωγής μαθητών/τριών για το σχολικό έτος 2017?2018

Οι γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών, που ενδιαφέρονται για τη συμμετοχή των παιδιών τους στη γραπτή δοκιμασία για την εισαγωγή στις υπό πλήρωση 96 θέσεις στην Α’ τάξη σχολικού έτους 2017-2018, του Βαρβακείου Πρότυπου Γυμνασίου (κωδικός σχολείου: 501002), οφείλουν να υποβάλουν αίτηση από 28 Απριλίου έως και 19 Μαΐου 2017, στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ. https://www.iep.edu.gr/pps/, η οποία υποστηρίζεται από το Ι.Ε.Π..

Κατά την συμπλήρωση της ηλεκτρονικής αίτησης, τα στοιχεία των υποψήφιων μαθητών/τριών πρέπει να συμπληρωθούν ακριβώς όπως αναγράφονται στο πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας, την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο, το οποίο οι υποψήφιοι θα έχουν μαζί τους την ημέρα της εξέτασης. Στη συνέχεια, η αίτηση πρέπει να εκτυπωθεί γιατί σε αυτήν αναγράφεται ο κωδικός υποψηφίου που έχει αποδώσει ηλεκτρονικά η πλατφόρμα της Δ.Ε.Π.Π.Σ.

Μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων οι καταστάσεις των υποψηφίων μαθητών/τριών θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας.

Άλλες σημαντικές ημερομηνίες:

12 Μαΐου 2017: το αργότερο μέχρι αυτή την ημερομηνία θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα της ΔΕΠΠΣ, οι προδιαγραφές των θεμάτων, καθώς και παραδείγματα σχετικά με τη συνολική εξέταση σε κάθε αντικείμενο (Νεοελληνική Γλώσσα, Μαθηματικά).

8 Μαΐου έως και 19 Μαΐου 2017: οι γονείς και οι κηδεμόνες των Φυσικώς Αδυνάτων (Φ.Α.) μαθητών/τριών οφείλουν να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στη Γραμματεία του Σχολείου μας.

24 Μαΐου 2017:
καταληκτική ημερομηνία για τους γονείς και κηδεμόνες να προσέλθουν στο Σχολείο για να ζητήσουν τη διόρθωση λάθους που διαπιστώθηκε μετά από τον προσεκτικό έλεγχο που έκαναν στα στοιχεία των υποψηφίων, όπως αυτά αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα μας.

Τρίτη 20 Ιουνίου 2017: η ημερομηνία της ενιαίας δίωρης γραπτής δοκιμασίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί σε όλα τα Πρότυπα Γυμνάσια. Οι μαθητές και οι μαθήτριες προσέρχονται στις εξετάσεις με τον κωδικό που έχουν αποκτήσει ηλεκτρονικά και έχουν εκτυπώσει από το σύστημα και ένα πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας (εκδίδεται από τα ΚΕΠ, τον Δήμο ή την Αστυνομία) ή αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

1 Σεπτεμβρίου έως και 8 Σεπτεμβρίου: προκήρυξη-ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Σχολείου μας των κενών θέσεων, εφόσον προκύψουν, στις τάξεις Β? και Γ? Γυμνασίου. Η πλήρωση των τυχόν κενών θέσεων για το σχολικό έτος 2017-2018 θα γίνει με την ευθύνη του ΕΠ.Ε.Σ. του Σχολείου μας, με την ίδια διαδικασία με την οποία επιλέχθηκαν αρχικά οι μαθητές/τριες που φοιτούν στην ίδια τάξη, ήτοι εξετάσεις στη Νεοελληνική Γλώσσα και τα Μαθηματικά.

Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι γονείς και κηδεμόνες να παρακολουθούν την ιστοσελίδα του Σχολείου μας, ώστε να ενημερώνονται για τις νεότερες ανακοινώσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικές με τη διαδικασία εισαγωγής και τη διεξαγωγή της γραπτής δοκιμασίας οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να συμβουλευτούν το ΦΕΚ 1367/B/21-4-2017.

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18