Αρχική » Διάφορες Δράσεις

Τελευταίες ανακοινώσεις

Διάφορες Δράσεις

Συμμετοχή του Ομίλου Ρητορικής στη διαδικτυακή εκδήλωση «It’s not Greek to me… Ελληνική, μια γλώσσα που μας ενώνει»

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ομίλου Ρητορικής ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση των Εκπαιδευτηρίων Δούκα για συμμετοχή του σχολείου μας στη διαδικτυακή εκδήλωση «It’s not Greek to me… Ελληνική, μια γλώσσα που μας ενώνει», την οποία διοργάνωσαν, για την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, την Τετάρτη,  9 Μαρτίου 2022, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Ca’ Foscari της Βενετίας. Σκοπός της εκδήλωσης ήταν να αναδείξει τον υπερτοπικό και διαχρονικό χαρακτήρα της γλώσσας μας ως κύριο συστατικό της Παγκόσμιας Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Έλληνες μαθητές και μαθήτριες συνομίλησαν στα Ελληνικά με Ιταλούς φοιτητές που σπουδάζουν την ελληνική γλώσσα στο εξωτερικό. Υπέβαλαν ερωτήσεις για τη σημασία της ελληνικής γλώσσας στον σύγχρονο κόσμο, τη θέση της σε σχέση με τις υπόλοιπες «δημοφιλείς» γλώσσες, τα «greeklish», τη διαχρονικότητα της γλώσσας των ελληνόφωνων χωριών της Καλαβρίας κ.ά. Το σχολείο μας εκπροσώπησε η μαθήτρια του Γ2, Ε. Κ., μέλος του Ομίλου Ρητορικής, υποβάλλοντας την ερώτησή της στην κεντρική ομιλήτρια, την Αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Ca’ Foscari, καθηγήτρια  Caterina Carpinato.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΗΣ ΔΙΑΘΕΜΑΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ: ΙΩ. ΛΥΜΠΕΡΗ – ΙΩ. ΑΝΑΣΤΑΣΟΠΟΥΛΟΥ – Γ. ΑΝΔΡΙΤΣΟΥ

Η εκπομπή αυτή αποτελεί το αποτέλεσμα ενός project του τμήματος Β2 του σχολείου μας. Πρόκειται για μία διεπιστημονική προσέγγιση των εκπαιδευτικών Γιάννη Λυμπέρη (Μουσικού) , Γιάννη Αναστασόπουλου (Θεολόγου) και Γιώργου Ανδρίτσου (Φιλολόγου) στόχος της οποίας είναι η παροχή δεξιοτήτων σε ό,τι αφορά την πολλαπλή ανάγνωση μίας κινηματογραφικής ταινίας. Η μουσική, ο χορός, τα κοινωνικά μηνύματα και ο λαϊκός πολιτισμός αποτελούν τα σημαντικότερα σημεία αυτής της διερεύνησης. Μελέτη περίπτωσης αποτέλεσε η ταινία «Διπλοπενιές» (1966) του Γιώργου Σκαλενάκη. 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ 3o ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΝΕΡΟΥ

Το υδατικό αποτύπωμα ενός μοσχαρίσιου μπιφτεκιού: (κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για το σχετικό βίντεο)

Το υδατικό αποτύπωμα ενός μοσχαρίσιου μπιφτεκιού

Το υδατικό αποτύπωμα μια σοκολάτας : (κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο για το σχετικό βίντεο)

Το υδατικό αποτύπωμα μια σοκολάτας

Υπεύθυνη καθηγήτρια : Μαρία Γιαλλούση – Χημικός

ΑΠΟΚΡΙΑ 2021

Το τμήμα Α4 του σχολείου μας δημιούργησε στην εφαρμογή padlet την αποκριάτικη δραστηριότητα με τίτλο: Le Carnaval (κλικ στην εικόνα για μεγέθυνση).

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ελίνα Κρομμύδα

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

Έκτακτη Χριστουγεννιάτικη εκπομπή από τo Γ2 και το Μουσικό Εργαστήρι Βαρβακείου

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18