Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Βράβευση του ΒΠΓ με την ετικέτα σχολείου eTwinning

Βράβευση του ΒΠΓ με την ετικέτα σχολείου eTwinning

Στις 15-3-2019 το ΒΠΓ βραβεύτηκε με την ετικέτα σχολείου eTwinning για το σχολικό έτος 2019-2020.

Τα σχολεία eTwinning έχουν ηγετικό ρόλο στον κόσμο του προγράμματος eTwinning, καθώς, έχοντας αναγνωρίσει την σημασία και τις αξίες της δράσης, την έχουν ενσωματώσει στις πολιτικές του σχολείου, στην πρακτική και στην επαγγελματική ανάπτυξη.

Οι εκπαιδευτικοί των σχολείων eTwinning συνεργάζονται, ενώνοντας τις δυνάμεις τους, με σκοπό την παροχή ευρύτερης και πλουσιότερης εκπαιδευτικής εμπειρίας στους μαθητές τους.

Έτσι, τα σχολεία eTwinning αποτελούν σχολεία-πρότυπα που εμπνέουν και καθοδηγούν και άλλα σχολεία να φτάσουν στο δικό τους επίπεδο. Μέσω της διαδικασίας αυτής διασφαλίζουν την προσπάθεια για αλλαγή στην εκπαίδευση με σκοπό οι νέοι να διαπαιδαγωγούνται και να γίνονται καλύτεροι άνθρωποι, καλύτεροι μαθητές και πιο ενεργοί πολίτες.

Για την κατάθεση της αίτησης συνεργάστηκαν οι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας Σοφία Ξυπολιά και Αίγλη Κούτρα.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18