Αρχική » Άλλες Δράσεις » Το ΒΠΓ στη Βραδιά Ερευνητή 2018 στο Ε.Μ.Π.

Τελευταίες ανακοινώσεις

Το ΒΠΓ στη Βραδιά Ερευνητή 2018 στο Ε.Μ.Π.

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο συμμετείχε στη Βραδιά του Ερευνητή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ε.Μ.Π. την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ της οδού Πατησίων.

Μαθητές που φοίτησαν στη Γ’ τάξη του σχολείου μας το σχολικό έτος 2017-2018 παρουσίασαν πειράματα, τα οποία είχαν προετοιμάσει στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning με τίτλο: «Protein is a life molecule», που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας, υπό την καθοδήγηση της Βιολόγου κας Αίγλης Κούτρα.

Η ομάδα των μαθητών αποτελούνταν από τους μαθητές Ιούλιο Κωνσταντέλο, ο οποίος παρουσίασε την εργασία «Η μετουσίωση των πρωτεϊνών» και Κων/νο – Πέτρο Τζαφέστα, ο οποίος παρουσίασε την εργασία «Ανίχνευση πρωτεϊνών σε τρόφιμα – Η δοκιμασία διουρίας».

Επίσης ο μαθητής Νίκος Σιγάλας που φοίτησε στη Γ Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2017-18 παρουσίασε την εργασία του με θέμα “Στοιχεία Θεωρίας Παιγνίων”,  την οποία ετοίμασε στα πλαίσια του ομίλου “Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά” καθώς και του ομίλου Φυσικής, με τη συνεργασία των καθηγητών κ.κ. Παπανικολάου και Θάνου.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18