«

»

Οκτ 04 2018

Το ΒΠΓ στη Βραδιά Ερευνητή 2018 στο Ε.Μ.Π.

 

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο συμμετείχε στη Βραδιά του Ερευνητή, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Ε.Μ.Π. την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2018, στο εμβληματικό κτίριο Αβέρωφ της οδού Πατησίων.

Μαθητές που φοίτησαν στη Γ’ τάξη του σχολείου μας το σχολικό έτος 2017-2018 παρουσίασαν πειράματα, τα οποία είχαν προετοιμάσει στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού Προγράμματος eTwinning με τίτλο: «Protein is a life molecule», που υλοποιήθηκε στο σχολείο μας, υπό την καθοδήγηση της Βιολόγου κας Αίγλης Κούτρα.

Η ομάδα των μαθητών αποτελούνταν από τους μαθητές Ιούλιο Κωνσταντέλο, ο οποίος παρουσίασε την εργασία «Η μετουσίωση των πρωτεϊνών» και Κων/νο – Πέτρο Τζαφέστα, ο οποίος παρουσίασε την εργασία «Ανίχνευση πρωτεϊνών σε τρόφιμα – Η δοκιμασία διουρίας».

Επίσης ο μαθητής Νίκος Σιγάλας που φοίτησε στη Γ Γυμνασίου κατά το σχολικό έτος 2017-18 παρουσίασε την εργασία του με θέμα «Στοιχεία Θεωρίας Παιγνίων»,  την οποία ετοίμασε στα πλαίσια του ομίλου «Επιστήμη, Τέχνη και Μαθηματικά» καθώς και του ομίλου Φυσικής, με τη συνεργασία των καθηγητών κ.κ. Παπανικολάου και Θάνου.