Αρχική » Άλλες Δράσεις » Επίσκεψη των Α και Β τάξεων στην Επίδαυρο

Τελευταίες ανακοινώσεις

Επίσκεψη των Α και Β τάξεων στην Επίδαυρο

Την Δευτέρα 23 Απριλίου οι μαθητές/τριες των Α και Β τάξεων του σχολείου μας επισκέφθηκαν το Αρχαίο θέατρο της Επιδαύρου και την ευρύτερη περιοχή σε μια μονοήμερη όμορφη επίσκεψη. Ξεκινήσαμε από το σχολείο στις 8.30 και, δύο ώρες αργότερα, οι μαθητές μας βρίσκονταν στον αρχαιολογικό χώρο του Ασκληπιείου Επιδαύρου, την έδρα του θεού Ασκληπιού και σημαντικότερου θεραπευτικού κέντρου όλου του ελληνικού και ρωμαϊκού κόσμου.  Εκεί, εφαρμόσαμε τη μέθοδο της αυτοξενάγησης, δηλαδή όσοι μαθητές  διέθεταν έξυπνο κινητό τηλέφωνο κατέβασαν τη δωρεάν εφαρμογή: EasyGuideApp-Επίδαυρος, η οποία ξεκινά με ένα ηχητικό εισαγωγικό σημείωμα και εν συνεχεία παρουσιάζει επιλογές  για την ξενάγηση στον χώρο. Τους μαθητές που δεν διέθεταν έξυπνο κινητό τηλέφωνο ή επιθυμούσαν περισσότερες πληροφορίες, τους βοήθησαν τα μέλη των πενταμελών, τα οποία ήταν εφοδιασμένα με κείμενα από έγκριτους αρχαιολόγους που αφορούσαν τόσο τα μνημεία του Ασκληπιείου όσο και το αρχαίο θέατρο. Σε όσους είχαν επιπλέον απορίες ή επιθυμούσαν εξειδικευμένες πληροφορίες τέλος, η φιλόλογος κ. Μ. Μπελογιάννη τις παρείχε με μεγάλη προθυμία. Μετά το τέλος της αυτοξενάγησης, τα παιδιά μας έκαναν πικ νικ στο γρασίδι, έτρεξαν, έπαιξαν και χάρηκαν τη φύση. Στη συνέχεια, μετακινηθήκαμε στο λιμανάκι της Π. Επιδαύρου, όπου χαρήκαμε την ηρεμία του χώρου δίπλα στην καταγάλανη θάλασσα. Επιστρέψαμε στο σχολείο λίγο μετά τις 19.00, λίγο κουρασμένοι αλλά και πολύ ενθουσιασμένοι από τις εμπειρίες της ημέρας.

Συνοδοί καθηγητές:  κ.κ. Γελαδάκη, Γιαλλούση, Θάνος, Κούτρα, Λεονταρίδου, Λυμπέρης, Μπελογιάννη, Μυστακίδου, Σωτηρίου, Τριαντοπούλου, Τσιάτσιος

Στιγμιότυπα από την επίσκεψη

 

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18