Αρχική » Άλλες Δράσεις » Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΒΠΓ 13-11-2017

Τελευταίες ανακοινώσεις

Εκπαιδευτική επίσκεψη του ΒΠΓ 13-11-2017

 

  1. «Μια μέρα στην Αρχαία Ελλάδα» για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου

 

Στις 13 Νοεμβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η πρώτη εκπαιδευτική επίσκεψη των μαθητών της Α’ Γυμνασίου στους ειδικά διαμορφωμένους χώρους της «ΔΡΩ» (Αδριανού 94, Πλάκα) που αναπαριστούν την Αγορά, την Πνύκα, τον Παρθενώνα και τον Κεραμεικό της αρχαίας Αθήνας. Οι μαθητές μας μπήκαν στον ρόλο των πολιτών της Αθήνας του 5ου π.Χ. αι. και βίωσαν πτυχές της καθημερινής ζωής των αρχαίων Αθηναίων. Φιλοσόφησαν, ψήφισαν, φιλοτέχνησαν, εξοικειώθηκαν με την καθημερινότητα της εποχής, τα μεγάλα έργα, τα μέτρα και τα σταθμά, τη διατροφή, τον ρόλο του πολίτη. Ο διαδραστικός τρόπος παρουσίασης του προγράμματος άφησε πολύ καλές εντυπώσεις στους μαθητές.

Οι δυσμενείς καιρικές συνθήκες, δυστυχώς, δεν μας επέτρεψαν να πραγματοποιήσουμε το δεύτερο μέρος της εκπαιδευτικής επίσκεψης για την ουσιαστική γνωριμία των μαθητών με τα μνημεία της Αρχαίας Αγοράς.

Την επίσκεψη οργάνωσαν οι κκ. Α. Κατσούλα, καθηγήτρια Οικιακής Οικονομίας και Μ. Μπελογιάννη, καθηγήτρια φιλόλογος, στο πλαίσιο διαθεματικής συνεργασίας με θέμα «Πτυχές της ζωής στην αρχαία Αθήνα».

Συνοδοί καθηγητές: Γ. Ανδρίτσος, φιλόλογος, Μ. Γιαλλούση, χημικός, Ε. Κουλέτση, μαθηματικός, Μαρία-Ελπινίκη Λυγουριώτη, καθ. Φυσικής Αγωγής.

 

2. «Η μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο” για τους μαθητές της Α’ Γυμνασίου

Την παράσταση «Η μουσική που σταμάτησε τον πετροπόλεμο”  σε σκηνοθεσία Νίκου-Ορέστη Χανιωτάκη παρακολούθησε η Β΄ Γυμνασίου στο θέατρο Θησείον, τη Δευτέρα 13 Νοεμβρίου. Το έργο, που αποτελεί διασκευή του ομώνυμου μυθιστορήματος του Δημήτρη Σπύρου, πραγματεύεται τη ζωή στην επαρχία τη δεκαετία του ’60 και στις αρχές της δεκαετίας του ’70, εστιάζοντας στα δύσκολα, αλλά ηρωικά χρόνια του εθνικού μας μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη. Μετά το πέρας της παράστασης, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με τους συντελεστές της.

3. Ξενάγηση στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για τη Γ Γυμνασίου

Οι μαθητές της Γ Γυμνασίου επισκέφθηκαν τον πολυχώρο του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ), και ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του. Στόχος ήταν, να δουν από κοντά τη θαυμάσια αρχιτεκτονική σύνθεση του Ιταλού αρχιτέκτονα Renzo Piano που αποτελείται από το πάρκο, τη νέα Εθνική Βιβλιοθήκη, τη νέα Λυρική Σκηνή και άλλες μικρότερες εγκαταστάσεις .Παράλληλα παρακολούθησαν και την έκθεση φωτογραφίας του Γιάννη Μπεχράκη, που φιλοξενείτο στο χώρο του ΚΠΙΣΝ, με θέμα τους πρόσφυγες.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18