Αρχική » Άλλες Δράσεις » Το σχολείο μας φιλοξένησε τη 2η διακρατική συνάντηση του έργου Erasmus+

Τελευταίες ανακοινώσεις

Το σχολείο μας φιλοξένησε τη 2η διακρατική συνάντηση του έργου Erasmus+

 

 

 

 

 

Την εβδομάδα 13-17 Μαΐου 2019, το σχολείο μας, στο πλαίσιο της 2ης διακρατικής συνάντησης «Intangible Culture – Traditional Songs and Dances», φιλοξένησε μαθητές και εκπαιδευτικούς από τις πέντε χώρες – εταίρους (Ρουμανία -συντονιστής, Πορτογαλία, Ιταλία, Τουρκία και Ισλανδία) του έργου Erasmus+ 2018-1-RO01-KA229-049468 «The ABC of Wonders: knowing our heritage».
Για πέντε ολόκληρες ημέρες οι μαθητές και οι συνοδοί εκπαιδευτικοί ήρθαν σε επαφή με το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα και βίωσαν την καθημερινότητα του σχολείου μας, ενώ ανέπτυξαν και διάφορες δραστηριότητες σχετικές με την θεματική της συνάντησης.
Όλες οι αποστολές αναχώρησαν για τις χώρες τους αποκομίζοντας τις καλύτερες εντυπώσεις από το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και τη φιλοξενία που προσέφεραν οι γονείς των μαθητών της παιδαγωγικής ομάδας του έργου, τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά.
Οι υπεύθυνοι καθηγητές της παιδαγωγικής ομάδας
Α. Κούτρα-συντονίστρια, Γ. Αναστασόπουλος, Σ. Γελαδάκη, Ε. Λαλιώτου, Ν. Λεονταρίδου, Δ. Τριαντοπούλου

Διακρατική Erasmus+

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18