Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Το ΒΠΓ στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Πρόσκληση ενδιαφέροντος (10-10-2018)

Τελευταίες ανακοινώσεις

Το ΒΠΓ στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+ Πρόσκληση ενδιαφέροντος (10-10-2018)

Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Erasmus+
«The ABC of Wonders – knowing our heritage”

 Το σχολείο μας αποτελεί πλέον μέλος της κοινότητας των σχολείων της Ευρώπης μέσω της συμμετοχής του ως εταίρου στη σύμπραξη Erasmus+ με κωδικό 2018-1-RO01-KA229-049468_3 και τίτλο: «The ABC of Wondersknowing our heritage». Στη σύμπραξη συμμετέχουν τα σχολεία Scoala Gimnaziala «Octavian Goga» Baia Mare της Ρουμανίας (σχολείο-συντονιστής της σύμπραξης), Seyitaliler Atatürk Ortaokulu της Τουρκίας, ICS-Pestalozzi Cavour της Ιταλίας, Rimaskóli της Ισλανδίας και Escola Básica e Secundária Dr. Ângelo Augusto da Silva της Πορτογαλίας. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο έτη (2018-2020).

Αντικείμενο του προγράμματος είναι η μελέτη της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας και η γνωριμία με την αντίστοιχη πολιτιστική κληρονομιά των χωρών-μελών της σύμπραξης. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του σχολείου μας θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν γνώσεις και εμπειρίες με τους μαθητές από τις χώρες – εταίρους, να δουλέψουν ομαδοσυνεργατικά, να επισκεφθούν τα σχολεία των εταίρων, αλλά και να φιλοξενήσουν τους Ευρωπαίους μαθητές.

Την υλοποίηση του προγράμματος έχει αναλάβει μία παιδαγωγική ομάδα, η οποία αποτελείται από τη Διευθύντρια του σχολείου μας, Σόνια Γελαδάκη, τον υποδιευθυντή Γιάννη Αναστασόπουλο και τις/τους εκπαιδευτικούς Ειρήνη Κουλέτση, Αίγλη Κούτρα, Έφη Λαλιώτου, Ντόρα Λεονταρίδου, Γιάννη Λυμπέρη, Βάσω Οικονομίδου & Δώρα Τριαντοπούλου.

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για συμμετοχή στο πρόγραμμα 

Η διάρκεια του προγράμματος θα είναι διετής και αντικείμενό του θα αποτελέσει η μελέτη στοιχείων της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας αλλά και των υπολοίπων χωρών-εταίρων. Το έργο περιλαμβάνει πέντε διακρατικές συναντήσεις στις χώρες Ιταλία, Ελλάδα, Πορτογαλία, Ισλανδία και Ρουμανία, τα έξοδα μετακίνησης των οποίων θα καλυφθούν από το πρόγραμμα. Η διάρκεια των συναντήσεων θα είναι 5 ημέρες (Δευτέρα – Παρασκευή), χωρίς να υπολογίζονται οι ημέρες του ταξιδιού, και οι μαθητές/-τριες θα φιλοξενηθούν από οικογένειες παιδιών του σχολείου-διοργανωτή της συνάντησης. Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή στην παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος αποτελεί η προσφορά φιλοξενίας (διαμονή & διατροφή) σε μαθητές/-τριες των χωρών – εταίρων του προγράμματος κατά τη διακρατική συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί στο σχολείο μας τον Μάιο του 2019.

Στην παιδαγωγική ομάδα θα συμμετέχουν 20 μαθητές και μαθήτριες από όλες τις τάξεις που η επιλογή τους θα γίνει μετά από αξιολόγηση της δήλωσης συμμετοχής και μία προσωπική συνέντευξη.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στην παιδαγωγική ομάδα του προγράμματος, χρησιμοποιήστε τον παρακάτω σύνδεσμο:

https://goo.gl/forms/QHqXuPvcY4gF6Dxq2

Η φόρμα θα είναι ενεργή έως τις 14/10/2018 (12.00 μ.μ.).

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18