Αρχική » Άλλες Δράσεις » Συμμετοχή του ΒΠΓ στην αναβίωση του ιστορικού πειράματος του Ερατοσθένη

Τελευταίες ανακοινώσεις

Συμμετοχή του ΒΠΓ στην αναβίωση του ιστορικού πειράματος του Ερατοσθένη

Την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, από τις 12:34 μ.μ. έως και 12:55 μ.μ. στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο , οι μαθητές της Β τάξης, πραγματοποιήσαμε με επιτυχία ένα από τα 10 ομορφότερα και πιο πρωτότυπα πειράματα στην ιστορία της Επιστήμης: μετρήσαμε την περίμετρο της Γης ακολουθώντας τη σκέψη του Ερατοσθένη, όπως 2200 χρόνια πριν.

Το σχετικό σφάλμα στην εκτίμηση της ακτίνας και της περιμέτρου της Γης υπολογίσθηκε σε 1, 45 % περίπου. http://eclass.sch.gr/modules/document/?course=G485203

Η αντίστοιχη εκτίμηση των παραπάνω μεγεθών από τον Ερατοσθένη, με τα μέσα που εκείνος διέθετε στην εποχή του, εκτιμάται σε 15,7% περίπου.

Η δραστηριότητα έγινε στα πλαίσια σχετικής δράσης των ΕΚΦΕ υπό την αιγίδα της ΠΑΝΕΚΦΕ, του ΕΑΑ και του Υπουργείου Παιδείας, με το συντονισμό της καθηγήτριας Μαθηματικών κ. Κουλέτση και τη συνεργασία των καθηγητών κ.κ. Γιαλλούση, Θάνου, Κουρκουλέα, Μπαρτσώκα και Παπανικολάου.

Φωτογραφικά στιγμιότυπα από τη δραστηριότητα

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18