«

»

Μαρ 15 2017

Ετήσια εκδήλωση εις μνήμην του Ιωάννη Βαρβάκη, Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Σας προσκαλούμε στην ετήσια εκδήλωση εις μνήμην του Ιωάννη Βαρβάκη, ευεργέτη της Σχολής μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017. Την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και οι απογευματινές δραστηριότητες.

Την ίδια ημέρα και στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων της Τράπεζας της Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση «Αφιέρωμα στο Δημήτριο Αιγινήτη».

Την εκδήλωση θα τιμήσουν: ο κ. Π.Α. Πάτσης (Ακαδημία Αθηνών), ο οποίος θα δώσει ομιλία με θέμα «Το επιστημονικό έργο του Δ. Αιγινήτη» και ο κ. Ν. Αναστασόπουλος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), ο οποίος θα δώσει ομιλία με θέμα «Ο απόφοιτος της Βαρβακείου Σχολής Δημήτριος Αιγινήτης: πολιτικός βίος, κοινωνική επιρροή και επιστημονική καταξίωση».

Στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα δοθεί αντίγραφο άρθρου γραμμένου στα ρωσικά και μεταφρασμένου στα ελληνικά, δημοσιευμένο (ζώντος του Ι. Βαρβάκη) το 1819 στο περιοδικό «Λόγιος Ερμής», που εκδιδόταν στη Βιέννη.  Στο άρθρο αναφέρονται, χρονολογικά, οι αγαθοεργίες του Ι. Βαρβάκη προς το Ρωσικό έθνος κατά την περίοδο 1798-1818. Η διανομή του άρθρου είναι πρωτοβουλία και δαπάνη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τα βραβεία Α. Γ. Σαρή, Ν. Δ. Τζουγανάτου και Ν. Νικόπουλου σε αποφοίτους του Λυκείου της Βαρβακείου Σχολής, έτους 2016.

Η πρόσκληση:

Το αναλυτικό πρόγραμμα της τιμητικής εκδήλωσης «Αφιέρωμα στο Δημήτριο Αιγινήτη»: