Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Ετήσια εκδήλωση εις μνήμην του Ιωάννη Βαρβάκη, Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Τελευταίες ανακοινώσεις

Ετήσια εκδήλωση εις μνήμην του Ιωάννη Βαρβάκη, Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017

Σας προσκαλούμε στην ετήσια εκδήλωση εις μνήμην του Ιωάννη Βαρβάκη, ευεργέτη της Σχολής μας, η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 17 Μαρτίου 2017. Την ημέρα αυτή δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα και οι απογευματινές δραστηριότητες.

Την ίδια ημέρα και στην Αίθουσα Γενικών Συνελεύσεων της Τράπεζας της Ελλάδος θα πραγματοποιηθεί τιμητική εκδήλωση «Αφιέρωμα στο Δημήτριο Αιγινήτη».

Την εκδήλωση θα τιμήσουν: ο κ. Π.Α. Πάτσης (Ακαδημία Αθηνών), ο οποίος θα δώσει ομιλία με θέμα «Το επιστημονικό έργο του Δ. Αιγινήτη» και ο κ. Ν. Αναστασόπουλος (Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων), ο οποίος θα δώσει ομιλία με θέμα «Ο απόφοιτος της Βαρβακείου Σχολής Δημήτριος Αιγινήτης: πολιτικός βίος, κοινωνική επιρροή και επιστημονική καταξίωση».

Στους συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα δοθεί αντίγραφο άρθρου γραμμένου στα ρωσικά και μεταφρασμένου στα ελληνικά, δημοσιευμένο (ζώντος του Ι. Βαρβάκη) το 1819 στο περιοδικό «Λόγιος Ερμής», που εκδιδόταν στη Βιέννη.  Στο άρθρο αναφέρονται, χρονολογικά, οι αγαθοεργίες του Ι. Βαρβάκη προς το Ρωσικό έθνος κατά την περίοδο 1798-1818. Η διανομή του άρθρου είναι πρωτοβουλία και δαπάνη του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα απονεμηθούν τα βραβεία Α. Γ. Σαρή, Ν. Δ. Τζουγανάτου και Ν. Νικόπουλου σε αποφοίτους του Λυκείου της Βαρβακείου Σχολής, έτους 2016.

Η πρόσκληση:

Το αναλυτικό πρόγραμμα της τιμητικής εκδήλωσης «Αφιέρωμα στο Δημήτριο Αιγινήτη»:

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18