Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Εισαγωγικές εξετάσεις υποψηφίων Α Γυμνασίου 2018-19 (επικαιροποίηση 19-6-2018 με κατανομή των υποψηφίων σε αίθουσες)

Τελευταίες ανακοινώσεις

Εισαγωγικές εξετάσεις υποψηφίων Α Γυμνασίου 2018-19 (επικαιροποίηση 19-6-2018 με κατανομή των υποψηφίων σε αίθουσες)

ΠΡΟΣΟΧΗ : Παρακαλούνται οι κ.κ. επιτηρητές-επιτηρήτριες των εισαγωγικών εξετάσεων για το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, να προσέλθουν στο χώρο του Σχολείου (Μουσών και Παπαδιαμάντη-Παλαιό Ψυχικό) μέχρι τις 7.45 για να ενημερωθούν. 

Οδηγίες για τη δοκιμασία εισαγωγής των μαθητών στο  Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο

Η γραπτή δοκιμασία για την εισαγωγή μαθητών στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Ιουνίου 2018, και ώρα 10:00 π.μ.

Οι κατανομή των υποψηφίων στις αίθουσες θα γίνει σύμφωνα με τον ακόλουθο πίνακα :

ΚΑΤΑΝΟΜΗ_ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ_2018 ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΕΣ

Οι υποψήφιοι πρέπει να γνωρίζουν σε ποια αίθουσα γράφουν και θα ήταν χρήσιμο να έχουν σημειωμένη στο πίσω μέρος της Βεβαίωσης Υποβολής Αίτησης που θα έχουν μαζί τους, την αίθουσα στην οποία έχουν τοποθετηθεί σύμφωνα με τον παραπάνω πίνακα.

Την ημέρα της γραπτής δοκιμασίας, οι μαθητές πρέπει να έρθουν στο σχολείο στο χρονικό διάστημα από τις 8.30 έως 9. 00 π.μ,. έχοντας μαζί τους :

Την Βεβαίωση Υποβολής Αίτησης σε Πειραματικό -Πρότυπο Σχολείο (εκτυπώνεται οποιαδήποτε στιγμή με τον κωδικό μαθητή από την πλατφόρμα που υποβλήθηκε η αίτηση)

 •      ταυτότητα, διαβατήριο ή πρόσφατη ταυτοπροσωπία από ΚΕΠ
 •      δύο στυλό διαρκείας μπλε (όχι στυλό μελάνης που σβήνει με γόμα) και ένα μολύβι
 •      γόμα
 •      γεωμετρικά όργανα (χάρακας, διαβήτης)
 •      ρολόι (προτείνεται)
 •      εμφιαλωμένο νερό (προτείνεται).

Δεν επιτρέπονται κινητά τηλέφωνα, υπολογιστικές μηχανές και διορθωτικό (blanco).

Η γραπτή δοκιμασία θα αρχίσει περίπου στις 10.00 π.μ. και  θα ολοκληρωθεί σε 2 ώρες από την παραλαβή των θεμάτων.      

      Οι μαθητές  θα εξεταστούν στα πεδία:

 • Νεοελληνική γλώσσα
 • Μαθηματικά

ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΧΡΟΝΟΥ ΕΞΕΤΑΣΗΣ

 • Τα θέματα και των δύο πεδίων θα δοθούν μαζί, στην αρχή της εξέτασης.
 • Ο χρόνος της εξέτασης είναι ενιαίος, δηλαδή 2 ώρες χωρίς διακοπή. Επομένως,  οι μαθητές θα πρέπει να διαχειριστούν σωστά τον χρόνο τους. Χρήσιμο θα ήταν επομένως, να έχουν μαζί τους ρολόι.
 • Καλό θα ήταν επίσης, οι μαθητές να απαντήσουν πλήρως στο πεδίο (Γλώσσα – Μαθηματικά) που θα επιλέξουν πρώτα, πριν περάσουν στο επόμενο. Ανά μισή ώρα θα ενημερώνονται από τους επιτηρητές για τον χρόνο που απομένει ως τη λήξη της εξέτασης.

ΧΩΡΟΙ ΕΞΕΤΑΣΗΣ – ΠΡΟΣΒΑΣΗ

Οι εξετάσεις θα γίνουν στο κτήριο του Βαρβακείου Πρότυπου Γυμνασίου και Λυκείου (Μουσών & Παπαδιαμάντη, Παλαιό Ψυχικό, Τ.Κ. 15452) και οι υποψήφιοι θα εισέλθουν στο κτήριο από την κεντρική πόρτα της οδού Μουσών, η οποία θα παραμείνει κλειστή κατά τις ώρες της εξέτασης.

Οι γονείς και κηδεμόνες ΔΕΝ θα μπορούν να εισέρχονται στον χώρο, αλλά θα συνοδέψουν τον/την μαθητή/τρια έως την κεντρική πόρτα, από όπου θα προωθείται στην αίθουσα εξέτασης με μέριμνα του σχολείου. Από την ίδια πόρτα θα παραλάβουν τα παιδιά τους μετά το τέλος της εξέτασης και συγκεκριμένα από τις 11.30 έως τις 12.30.

Στην πόρτα της οδού Μουσών θα βρίσκονται συνεχώς καθηγητές του σχολείου και εθελοντές μαθητές μας, οι οποίοι θα βοηθούν τόσο τους υποψήφιους όσο και τους γονείς και κηδεμόνες  σε ό,τι χρειαστούν.

Ευχόμαστε  καλή επιτυχία σε όλα τα παιδιά  και παρακαλούμε θερμά τους γονείς-κηδεμόνες να φροντίσουν για την έγκαιρη προσέλευση των υποψηφίων, 8.30 – 9.00 το αργότερο, ώστε να αποφευχθεί η οποιαδήποτε ταλαιπωρία λόγω κυκλοφοριακής συμφόρησης, συνωστισμού κλπ., καθώς και να συνεργαστούν μαζί μας για την απρόσκοπτη ολοκλήρωση της διαδικασίας.

Από την οργανωτική επιτροπή των εξετάσεων

ΣΗΜΕΙΩΣΗ

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του σχολείου μας περί τα τέλη του Ιουνίου.  Οι μετεγγραφές των επιτυχόντων από τα σχολεία της πρώτης εγγραφής τους στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο θα γίνουν στις αρχές Σεπτεμβρίου, με την έναρξη του νέου σχολικού έτους. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στην ιστοσελίδα του σχολείου μας μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18