Αρχική » ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ » “Exercise is Medicine – Η άσκηση είναι φάρμακο”

Τελευταίες ανακοινώσεις

“Exercise is Medicine – Η άσκηση είναι φάρμακο”

Στο πλαίσιο της διεθνούς δράσης “Exercise is Medicine – Η άσκηση είναι φάρμακο” δημιουργήθηκε το εκπαιδευτικό βίντεο “ΚΛΕΨΑΜΕ ΤΗΝ ΑΣΚΗΣΗ! – ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΘΑ ΜΠΟΡΕΙ ΠΙΑ ΝΑ ΑΘΛΕΙΤΑΙ” σε συνεργασία του Εργαστηρίου Φυσιολογίας της Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ και του Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Φυσιολογίας και Άσκησης στην Ιατρική (ΙΕΦΑΙ) με το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο. Ο στόχος της βιντεο-δράσης είναι η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των νέων όσο αφορά τα οφέλη της άσκησης στην υγεία μας.Το συγκεκριμένο βίντεο έχει χρησιμοποιηθεί σε ιατρικά συνέδρια σαν παράδειγμα ευαισθητοποίησης των μαθητών στη σημασία της άσκησης στη ζωή μας και αποτελεί μέρος του εγκεκριμένου προγράμματος από το ΙΕΠ  ‘Η Άσκηση είναι Φάρμακο’.
Υπεύθυνη εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής: Καλλιρρόη Νταλαχάνη. Σενάριο – Σκηνοθεσία: Φλώρα Ζαράνη, Δρ. Βιολογίας Ιατρική σχολή, ΕΚΠΑ.

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18