Αρχική » Άλλες Δράσεις » «Φεστιβάλ Διαμεσολάβησης 2017»

Τελευταίες ανακοινώσεις

«Φεστιβάλ Διαμεσολάβησης 2017»

Το «Φεστιβάλ Διαμεσολάβησης 2017» πραγματοποιήθηκε στο σχολείο μας με επιτυχία την Κυριακή 2 Απριλίου 2017. Μαθητές και εκπαιδευτικοί από 14 σχολεία της Αττικής που υλοποιούν προγράμματα σχετικά με την μαθητική διαμεσολάβηση συναντήθηκαν σε δημιουργική επικοινωνία προκειμένου να ανταλλάξουν, να εμπλουτίσουν την εκπαίδευσή τους και τις εμπειρίες τους ώστε να συντελέσουν στην διάχυση της καλής αυτής πρακτικής. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της υλοποίησης των σκοπών του Δικτύου «ΣΗ.ΜΑ. – Α.Ε.Π.» σε συνεργασία με την Επιστημονική Εταιρεία Συμβουλευτικής Ομηλίκων (Ε.ΣΥ.ΟΜ.) και συντονιστές την εκπαιδευτικό και Σύμβουλο Ψυχικής Υγείας Σφέτκου Μαρία και τη Διευθύντρια του Βαρβακείου Γυμνασίου Ρουμπέα Γεωργία. Τα σχολεία που έλαβαν μέρος με τις ομάδες τους ήταν:

ΓΥΜΝΑΣΙΑ: Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, 12ο Αχαρνών, 1ο Βριλησσίων, 5ο Γαλατσίου, 1ο Καισαριανής, 2ο Νέας Ιωνίας, 1ο Παπάγου, 1ο Σπάτων, 8o Χαλανδρίου με Λ.Τ.

ΓΕΝΙΚΑ ΛΥΚΕΙΑ: 2ο ΑΓ. Παρασκευής, 3ο ΑΓ. Παρασκευής, 1o Γέρακα, 1o Παπάγου.

1o ΕΠΑ.Λ. Δ. Διονύσου «ΖΗΝΩΝ».

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18