Αρχική » Άλλες Δράσεις » Εκδρομή Γ Γυμνασίου-Απρίλιος 2018

Τελευταίες ανακοινώσεις

Εκδρομή Γ Γυμνασίου-Απρίλιος 2018

Το τριήμερο 21-23 Απριλίου η Γ Τάξη πραγματοποίησε εκδρομή σε Καρδίτσα, Περτούλι, Ελάτη, Μετέωρα, Τρίκαλα με συνοδούς καθηγητές τους κ.κ.Γιάννη Μπαρτσώκα (αρχηγός), Ειρήνη Κουλέτση, Σοφία Ξυπολιά, Βάσω Οικονομίδου και Αποστόλη Παπανικολάου,

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που τηρήθηκε απόλυτα:

Αναχωρήσαμε Σάββατο πρωί και φθάσαμε Καρδίτσα όπου και κάναμε την πρώτη στάση στο πάρκο της πόλης. Κατόπιν επισκεφθήκαμε την Λίμνη Πλαστήρα καθώς και το ομώνυμο φράγμα.

Φθάσαμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο Μουζάκι Παλλάς όπου και έγινε η πρώτη διανυκτέρευση.

Πρωί της Κυριακής αναχωρήσαμε για Περτούλι, Ελάτη, επισκεφθήκαμε (και ξεναγηθήκαμε)  τον  ονομαστό ομώνυμο βυζαντινό ναό Πόρτα Παναγιάς που χρονολογείται από την εποχή της Άννας Κομνηνής (1283 μ.Χ). Περπατήσαμε και διαβήκαμε το λίθινο τοξωτό γεφύρι επί του Πορταϊκού κτισμένο το 1.514 μ.Χ. από τον Άγιο Βησσαρίωνα, 1χλμ. περίπου δυτικά της Πύλης. Μετά το γεύμα στο Περτούλι επισκεφθήκαμε την Ελάτη και επιστρέψαμε αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο.

Το βράδι της Κυριακής χορέψαμε και τραγουδήσαμε στο πάρτι που οργανώσαμε στο χώρο του ξενοδοχείου.

Πρωί της Δευτέρας αναχωρήσαμε για τα Μετέωρα όπου επισκεφθήκαμε τη μονή Βαρλαάμ και κατόπιν πήγαμε στα Τρίκαλα όπου επισκεφθήκαμε – ξεναγηθήκαμε στο Μουσείο Τσιτσάνη και τα Οθωμανικά Λουτρά. Μετά από σύντομο γεύμα αναχωρήσαμε για Αθήνα όπου και φθάσαμε περί τις 20.40 το βράδυ της Δευτέρας.

Οι μαθητές μας έμειναν ιδιαίτερα ευχαριστημένοι, έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα μέρη που επισκεφθήκαμε και η εν γένει συμπεριφορά τους ήταν εξαίρετη.

 

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18