Αρχική » Άλλες Δράσεις » Γιορτή Γαλλόφωνης Λογοτεχνίας και Εκφραστικής Ανάγνωσης

Τελευταίες ανακοινώσεις

Γιορτή Γαλλόφωνης Λογοτεχνίας και Εκφραστικής Ανάγνωσης

Γιορτή Γαλλόφωνης Λογοτεχνίας και Εκφραστικής Ανάγνωσης του Σχολείου μας στο Αμφιθέατρο “Theo Aggelopoulos” στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Την Τρίτη 16 Απριλίου πραγματοποιήθηκε η Γιορτή Γαλλόφωνης Λογοτεχνίας και Εκφραστικής Ανάγνωσης του σχολείου μας, στο Αμφιθέατρο “Theo Aggelopoulos” στο Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.

Οι μαθήτριες και οι μαθητές του σχολείου μας απήγγειλαν αποσπάσματα από γνωστά έργα Γάλλων λογοτεχνών πλαισιωμένα από διαφάνειες με πληροφορίες για τη ζωή τους και για το έργο τους. Στη γιορτή παρευρέθηκαν και απηύθυναν χαιρετισμό, ο Ακόλουθος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας κ. Pierre-Yves Turellier, η Ακόλουθος Εκπαιδευτικής Συνεργασίας για τα Σχολεία, κ. Florence Saint-Ygnan, η Συντονίστρια του 2ου ΠΕΚΕΣ και Υπεύθυνη Επιστημονικής Καθοδήγησης του σχολείου μας, κ. Δήμητρα Μακρή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων κος Πάνος Γκενάκος, η Διευθύντρια κ. Σόνια Γελαδάκη.

Την υλοποίηση της γιορτής οργάνωσε και συντόνισε η καθηγήτρια γαλλικής γλώσσας του σχολείου κ. Ντόρα Λεονταρίδου με την ενεργή συμμετοχή και της εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ05, γαλλικών κ. Μαριλένας Σωτηρίου.

 

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18