Αρχική » Άλλες Δράσεις » «Getting to know the ancient theatres» Διαθεματικό σενάριο διδασκαλίας Αγγλικής Γλώσσας και Ιστορίας της Δραματικής Ποίησης στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο

Τελευταίες ανακοινώσεις

«Getting to know the ancient theatres» Διαθεματικό σενάριο διδασκαλίας Αγγλικής Γλώσσας και Ιστορίας της Δραματικής Ποίησης στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο

 

              

Κατά το Α’ τετράμηνο του σχολικού έτους 2019-20, στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, στο μάθημα των Αγγλικών μεσαίου επιπέδου της Γ’ γυμνασίου (επίπεδο B2+) εφαρμόστηκε διαθεματικό σενάριο διδασκαλίας με χρήση ψηφιακών μέσων παράλληλα με το μάθημα της Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, το οποίο έχει τίτλο «Getting to know the ancient theatres» (= Γνωρίζοντας τα αρχαία ελληνικά θέατρα). Στο σενάριο αξιοποιήθηκε αυθεντικό υλικό από την ιστοσελίδα του Διαζώματος στα αγγλικά, προκειμένου να ασκηθούν οι δεξιότητες κατανόησης γραπτού λόγου και το λεξιλόγιο των μαθητών. Κατόπιν, οι μαθητές ασκήθηκαν στην συνεργατική δημιουργία πολυτροπικών κειμένων αντλώντας πληροφορίες από τον ιστότοπο του Διαζώματος  και από τον εκπαιδευτικό φάκελο του Υπουργείου Πολιτισμού «Αρχαίο θέατρο στον κύκλο του χρόνου».

Μέσα από την εμπλοκή των μαθητών στη διαδικασία αυτή, επιδιώχθηκε η επίτευξη γλωσσικών στόχων για το μάθημα της Αγγλικής γλώσσας, η καλλιέργεια του ψηφιακού γραμματισμού τους και η ευαισθητοποίησή τους σχετικά με την αξία διατήρησης των αρχαίων θεάτρων. Τα τελικά παραδοτέα είναι δώδεκα σύντομα ενημερωτικά βίντεο στην αγγλική γλώσσα σχετικά με ισάριθμα αρχαία θέατρα, τα οποία παρατίθενται. Το διδακτικό σενάριο, που εκπονήθηκε από την εκπαιδευτικό Ξυπολιά Σοφία κατά τη διάρκεια της εκπαίδευσης επιμορφωτών Β’ Επιπέδου στα ΠΑΚΕ, διατίθεται για αξιοποίηση στο Διάζωμα και στην ευρύτερη εκπαιδευτική κοινότητα.

Η δράση κοινοποιήθηκε στην ιστοσελίδα του Διαζώματος με δελτίο τύπου που μπορείτε να δείτε εδώ.

 

Τα βίντεο που δημιούργησαν οι μαθητές:

Αρχαίο Θέατρο Διονύσου https://youtu.be/NQh-683qlL0

Αρχαίο Θέατρο Ήλιδας https://youtu.be/M7dTHPaFwF0

Αρχαίο Θέατρο Βεργίνας https://youtu.be/VINqvuZl8ms

Αρχαίο Θέατρο Θορικού https://youtu.be/ntEXEvg-7f0

Αρχαίο Θέατρο Δελφών https://youtu.be/Nt7Xi6tIMCk

Αρχαίο Θέατρο Δωδώνης https://youtu.be/h4xGTj-0wqM

Ωδείο Ηρώδου του Αττικού https://youtu.be/cNabvSZrOV8

Αρχαίο Θέατρο Δήλου https://youtu.be/A5KpCkPHC40

Αρχαίο Θέατρο Μεγαλόπολης https://youtu.be/P8tnxjzvUtc

Αρχαίο Θέατρο Κασσώπης https://youtu.be/rc8Tx5zC_dg

Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου https://youtu.be/cUW8RngdUn0

Αρχαίο Θέατρο Ορχομενού Βοιωτίας https://youtu.be/bQJCwkSdINY

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18