Αρχική » Άλλες Δράσεις » Τριήμερη εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου

Τελευταίες ανακοινώσεις

Τριήμερη εκδρομή της Γ’ Γυμνασίου

Από τις 11 έως τις 13 Απριλίου πραγματοποιήθηκε τριήμερη εκδρομή της Γ΄ τάξης στη Λακωνία. Δεδομένου ότι η εκδρομή πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο συγκεκριμένων μαθημάτων του αναλυτικού προγράμματος (Θρησκευτικά, Ιστορία), οι μαθητές περιδιάβηκαν την πρώτη ημέρα τη βυζαντινή καστροπολιτεία του Μυστρά, ερχόμενοι σε επαφή με τα κατάλοιπα της εποχής που ο Μυστράς αποτελούσε την έδρα του Δεσποτάτου του Μορέως.

Τη δεύτερη μέρα σειρά είχε η ζωντανή καστροπολιτεία της Μονεμβασιάς, όπου οι καλοδιατηρημένες εκκλησίες και τα αρχοντικά, οι κρήνες και τα στριφογυριστά καλντερίμια διατηρούν ατόφια την ατμόσφαιρα ενός οικισμού, ο οποίος από τα βυζαντινά χρόνια μέχρι τον 19ο αιώνα έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορία της ευρύτερης περιοχής. Επόμενος σταθμός, χαλαρωτικός αυτή τη φορά, ήταν το Γύθειο με το γραφικό λιμανάκι του.

Την τελευταία ημέρα, οι μαθητές επισκέφθηκαν τα Σπήλαια του Δυρού, ένα από τα καλύτερα λιμναία σπήλαια του κόσμου, περπάτησαν στην παραλία του Γερολιμένα και κατέληξαν στην Αρεόπολη, την κωμόπολη με την τόσο ενδιαφέρουσα παρουσία στην ιστορία του νεοελληνικού κράτους.

Τόσο οι μαθητές όσο και οι συνοδοί καθηγητές (Γ. Αναστασόπουλος, Σ. Γελαδάκη, Γ. Μπαρτσώκας, Κ. Νταλαχάνη και Β. Οικονομίδου) επέστρεψαν στην Αθήνα ιδιαίτερα ευχαριστημένοι από όσα είδαν και βίωσαν μέσα σε αυτές τις τρεις μέρες.

Και του χρόνου!

 

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18