«

»

Νοέ 07 2019

Οι μαθητές μας εκθέτουν στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Κυριακή 3/11/2019, στις 12.00 μ.μ. στην Αίθουσα των Θετικών Επιστημών του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το περιοδικό έκθεμα  «Mind the gap» στο πλαίσιο της βράβευσής μας στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό του Μουσείου. Το θέμα της συμμετοχής μας στον Διαγωνισμό, που διοργανώθηκε τη σχολική χρονιά 2018-2019 από το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Μουσείο Οδοντιατρικής του Ε.Κ.Π.Α., ήταν: «Χαμόγελο με υγεία και ομορφιά: Ιστορική αναδρομή σε προσθετική και αισθητική οδοντιατρική».

Οι μαθητές μας, ξενάγησαν γονείς, συμμαθητές τους, καθηγητές, αλλά και επισκέπτες του Μουσείου στο έκθεμά τους με αυτοπεποίθηση και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο της ερευνητικής τους εργασίας. Το βιβλίο επισκεπτών γέμισε με σχόλια επαινετικά, ανάμεσά τους κι ένα από ξένο επισκέπτη.

Στις 13.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε δωρεάν ξενάγηση στις αίθουσες του Μουσείου το οποίο αποτέλεσε τον χώρο που φιλοξένησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1837-1841.

Το έκθεμα θα παραμείνει στον χώρο του Μουσείου μέχρι και τον Ιανουάριο 2020 ως πρότυπο για τα σχολεία που θα λάβουν μέρος στον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες: Μαρία Γιαλλούση, καθηγήτρια χημικός, Μαίρη Μπελογιάννη, καθηγήτρια φιλόλογος