Αρχική » Άλλες Δράσεις » Οι μαθητές μας εκθέτουν στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Τελευταίες ανακοινώσεις

Οι μαθητές μας εκθέτουν στο Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών

Την Κυριακή 3/11/2019, στις 12.00 μ.μ. στην Αίθουσα των Θετικών Επιστημών του Μουσείου Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία το περιοδικό έκθεμα  «Mind the gap» στο πλαίσιο της βράβευσής μας στον 4ο Μαθητικό Διαγωνισμό του Μουσείου. Το θέμα της συμμετοχής μας στον Διαγωνισμό, που διοργανώθηκε τη σχολική χρονιά 2018-2019 από το Μουσείο Ιστορίας του Πανεπιστημίου Αθηνών και το Μουσείο Οδοντιατρικής του Ε.Κ.Π.Α., ήταν: «Χαμόγελο με υγεία και ομορφιά: Ιστορική αναδρομή σε προσθετική και αισθητική οδοντιατρική».

Οι μαθητές μας, ξενάγησαν γονείς, συμμαθητές τους, καθηγητές, αλλά και επισκέπτες του Μουσείου στο έκθεμά τους με αυτοπεποίθηση και απάντησαν σε ερωτήσεις σχετικά με το περιεχόμενο της ερευνητικής τους εργασίας. Το βιβλίο επισκεπτών γέμισε με σχόλια επαινετικά, ανάμεσά τους κι ένα από ξένο επισκέπτη.

Στις 13.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε δωρεάν ξενάγηση στις αίθουσες του Μουσείου το οποίο αποτέλεσε τον χώρο που φιλοξένησε το Πανεπιστήμιο Αθηνών από το 1837-1841.

Το έκθεμα θα παραμείνει στον χώρο του Μουσείου μέχρι και τον Ιανουάριο 2020 ως πρότυπο για τα σχολεία που θα λάβουν μέρος στον 5ο Μαθητικό Διαγωνισμό.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες: Μαρία Γιαλλούση, καθηγήτρια χημικός, Μαίρη Μπελογιάννη, καθηγήτρια φιλόλογος 

  

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18