Αρχική » Άλλες Δράσεις » Εκδήλωση για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Τελευταίες ανακοινώσεις

Εκδήλωση για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Το Σάββατο 5 Μαΐου 2018 το σχολείο μας συμμετείχε στη δράση: “Εθελοντισμός-Σχολείο-Κοινωνία” που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σταθμού του μετρό “Σύνταγμα”. Στόχος της δράσης ήταν οι μαθητές να ευαισθητοποιήσουν το κοινό σχετικά με την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών. Στην έκθεση ζωγραφικής που έγινε στο χώρο, η μαθήτρια του τμήματος Γ1, του ΒΠΓ, Αντωνιάδη Κατερίνα απέσπασε με το παραπάνω εικονιζόμενο έργο της το 1ο βραβείο.

Θερμά συγχαρητήρια στη μαθήτριά μας και σε όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης από το σχολείο μας.

Αφίσα πρόσκλησης :

Ραδιοφωνική εκπομπή Βαρβακείου Προτύπου Γυμνάσιου για τον μυελό των οστών :

Παραθέτουμε επίσης μια παραγωγή του Μουσικού Εργαστηρίου του ΒΠΓ (υπεύθυνος καθηγητής Γιάννης Γ. Λυμπέρης) για τον μυελό των οστών.Τα κείμενα φρόντισαν οι καθηγητές/τριες Γιάννης Αναστασόπουλος, Έλενα Γκίκα, Αίγλη Κούτρα καθώς και μαθητές και μαθήτριες της Α τάξης . Πρόκειται για μία διαφωτιστική συζήτηση γύρω από το σοβαρό αυτό ζήτημα, που πραγματοποιούν μαθητές και μαθήτριες από την Α και Β τάξη σε πολύ ενδιαφέροντες ρόλους:

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18