Αρχική » Άλλες Δράσεις » Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω»

Τελευταίες ανακοινώσεις

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω»

Tο εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Νοιάζομαι και Δρω» υλοποιήθηκε σε όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς με τη συμμετοχή όλων των μαθητών του σχολείου μας. Οι δράσεις στόχευαν στην ευαισθητοποίηση των μαθητών σε θέματα εθελοντισμού, αλληλεγγύης προς τον συνάνθρωπο και ενεργού πολιτειότητας και στην ανάπτυξη του συνεργατικού πνεύματος.

Στο πλαίσιο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν διδασκαλίες, δράσεις ευαισθητοποίησης με συνεργασία φορέων και βιωματικές δραστηριότητες σε διδασκόμενα μαθήματα, σε Ομίλους, στο Πρόγραμμα Αγωγής?Υγείας.

Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα συμμετείχαν οι εκπαιδευτικοί: Ρουμπέα Γεωργία, Αναστασόπουλος Ιωάννης, Γκενάκου Αφροδίτη, Κοντοπίδη Ευαγγελία, Λαλιώτου Ευσταθία, Λεονταρίδου Θεοδώρα, Μπελογιάννη Μαρία, Οικονομίδου Βασιλική, Τριαντοπούλου Θεοδώρα.

Στην απολογιστική εκδήλωση του προγράμματος «Νοιάζομαι και Δρω» στις 27 και 28 Ιουνίου 2017, με τη συμμετοχή σχολείων από όλη την Ελλάδα, έγινε η παρουσίαση που ακολουθεί και συνοψίζει τις κυριότερες δράσεις που υλοποίησε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο τη σχολική χρονιά 2016?2017 με τίτλο «Νοιαζόμαστε και δρούμε πολύπλευρα».

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18