Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ 2021-22-Ανακοινοποίηση 15-10-21

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ 2021-22-Ανακοινοποίηση 15-10-21

Για την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων και κλίσεων των μαθητών μας αλλά και μαθητών από τα δημόσια Γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής, με απόφαση του Επιστημονικού Εκπαιδευτικού Συμβουλίου (ΕΠ.Ε.Σ.) του Βαρβάκειου Πρότυπου Γυμνασίου, προβλέπεται κατά το σχολικό έτος 2021-22 να δημιουργηθούν Εκπαιδευτικοί Όμιλοι. Αυτοί οι Όμιλοι θα λειτουργήσουν από μία έως δύο φορές την εβδομάδα μετά τη λήξη του κανονικού ημερήσιου προγράμματος του σχολείου και θα αφορούν διάφορους γνωστικούς τομείς. Θα έχουν δε, ως βασικούς στόχους, αφενός το να αποτελέσουν πυρήνες δημιουργικότητας και αριστείας και αφετέρου το να αξιοποιήσουν ιδιαίτερες κλίσεις και ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων μαθητών. Η εγγραφή των μαθητών στους Ομίλους θα γίνει μετά από αίτηση των γονέων τους στο ΕΠ.Ε.Σ. του σχολείου μας, με τη σύμφωνη γνώμη της Διευθύντριας του Βαρβάκειου Πρότυπου Γυμνασίου (για τους δικούς μας μαθητές) ή του/ της Διευθυντή/ τριας της σχολικής μονάδας όπου φοιτούν (για τους μαθητές γειτονικών Γυμνασίων). Οι Όμιλοι, ανάλογα με το περιεχόμενο και τους στόχους τους, προσφέρονται σε μαθητές μίας ή περισσότερων τάξεων, οι οποίοι, σε καμία περίπτωση, δεν θα υπερβαίνουν τους 20. Ο κάθε μαθητής μπορεί να συμμετάσχει μόνο σε 1 ή 2 Ομίλους, το ελάχιστο εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας των οποίων θα είναι 2 και το μέγιστο 4 διδακτικές ώρες. Για να θεωρηθεί επιτυχής η συμμετοχή ενός μαθητή στον Όμιλο, θα πρέπει: (1) ετησίως να μην απουσιάσει πάνω από 8 διδακτικές ώρες (αν η διάρκεια του προγράμματος είναι 40 ώρες) ή πάνω από 16 διδακτικές ώρες (αν η διάρκεια του προγράμματος είναι 80 ώρες) και (2) να εκπονήσει τις εργασίες ή να φέρει σε πέρας  οποιοδήποτε άλλο έργο τού ανατεθεί από τον/τους  υπεύθυνο/ους για τον Όμιλο καθηγητή/ές. Οι μαθητές που δεν θα ανταποκριθούν συστηματικά στις παραπάνω υποχρεώσεις χάνουν το δικαίωμα  παρακολούθησης των εργασιών του Ομίλου. Μετά τη λήξη των εργασιών του κάθε Ομίλου, οι μαθητές θα λάβουν πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής.

Μετά την τελευταία διαμόρφωση του προγράμματος (15-10-21) τροποποιήθηκε ο αριθμός των προσφερόμενων ομίλων από 11 σε 10 και καθορίστηκαν οι μέρες και ώρες διεξαγωγής τους. Κατόπιν τούτου παρακαλείσθε να δηλώσετε στην παρακάτω (νέα) φόρμα από μία έως τέσσερις επιλογές κατά σειρά προτίμησης, αναγράφοντας  τους τίτλους των ομίλων που επιθυμείτε για τα παιδιά σας. Παρακαλούνται επίσης και οι γονείς που ήδη έχουν υποβάλλει δήλωση προτίμησης να δηλώσουν εκ νέου τις προτιμήσεις τους στην εν λόγω νέα φόρμα.

Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν από 15/10/2021 έως 25/10/2021 στην παρακάτω ηλεκτρονική φόρμα :

https://docs.google.com/forms/d/1ZWwXYjFMjSvpKW1VyCRXDogKJotOd5BVDphPcq7q7nY/edit

Η λειτουργία των Ομίλων θα ξεκινήσει αμέσως μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία επιλογής των μαθητών.

Τις περιλήψεις των προτεινόμενων Εκπαιδευτικών Ομίλων μαζί με τις μέρες και ώρες διεξαγωγής για το σχολικό έτος 2021-22 μπορείτε να δείτε στα παρακάτω σχετικά αρχεία:

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18