Αρχική » ΟΜΙΛΟΙ » Όμιλοι 2016-2017 » ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Τελευταίες ανακοινώσεις

ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΟΜΙΛΟΣ ΑΓΓΛΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΛΩΣΣΟΜΑΘΕΙΑΣ ΕΠΙΠΕΔΟΥ Β2
Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ξυπολιά Σοφία

The Place: Αιθ. 217, Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο
The Time: Τρίτη, 2.30΄-4.00΄

Σκοπός του ομίλου Αγγλικής γλώσσας είναι η εντατική πρακτική εξάσκηση των τεσσάρων βασικών δεξιοτήτων των μαθητών (ReadingComprehension, Writing, ListeningComprehension, Speaking), καθώς και η εξοικείωσή τους με τις στρατηγικές που απαιτούν οι συνήθεις εξετάσεις γλωσσομάθειας επιπέδου Β2 (FCE, ECCE, ΚΠΓ), έτσι ώστε οι μαθητές να είναι κατάλληλα και επαρκώς προετοιμασμένοι για συμμετοχή στις εξετάσεις περιόδου Μάιου ? Ιουνίου 2017. Μέσα από πρακτικές και ασκήσεις προσομοίωσης καθώς και πολυμεσικό υλικό (βιντεομαθήματα, τραγούδια, εργαλεία WEB2.0.) οι μαθητές θα βελτιώσουν τις δεξιότητές τους στην ξένη γλώσσα, ενώ παράλληλα θα έρθουν σε επαφή με πολιτισμικά στοιχεία των αγγλόφωνων χωρών.
Κριτήρια συμμετοχής: Θα προηγηθεί κατατακτήριο τεστ για τη διάγνωση του επιπέδου με βάση το Κοινό Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς (CEFR). Στην περίπτωση που ο αριθμός των υποψηφίων μαθητών είναι μεγαλύτερος από τις προσφερόμενες θέσεις, θα γίνει επιλογή κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά. Επιθυμητή είναι η ευχέρεια χρήσης Η/Υ (MS Office).

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18