↑ Επιστροφή σε Όμιλοι 2016-2017

ΗΘΙΚΗΣ

ΟΜΙΛΟΣ: «Η ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ (cyber bullying)»

Υπεύθυνος καθηγητής : Αναστασόπουλος Ιωάννης
Ημέρα και ώρα: Πέμπτη 2.30΄-4.00΄

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ο όμιλος θα ασχοληθεί με τα σύγχρονα προβλήματα των εφήβων στα σχολεία και ιδιαίτερα με τη σχολική βία, το ρατσισμό, και το διαδικτυακό εκφοβισμό (cyber bullying). Συγκεκριμένα θα ερευνήσουμε τις αιτίες των φαινομένων αυτών και συγχρόνως θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους αποφυγής τους. Ο όμιλος φιλοδοξεί να αναδείξει την ηθική ως ασπίδα στα παραπάνω αρνητικά φαινόμενα.
Κατά τη διάρκεια του ομίλου που θα δημιουργήσουμε μια μικρού μήκος ταινία και μια θεατρική παράσταση σχετική με το θέμα μας. Πρωταγωνιστές, σεναριογράφοι και σκηνοθέτες θα είναι οι ίδιοι οι μαθητές καθοδηγούμενοι από τον καθηγητή του ομίλου. Η ταινία και το θεατρικό στο τέλος θα παρουσιαστούν στο σχολείο μας σε ευρύ κοινό καθώς επίσης θα συμμετέχει και σε διαγωνισμούς ταινιών που σχετίζονται με τη σχολική παραβατικότητα. Τέλος σχεδιάζουμε φέτος επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη στο μαθητικό συνέδριο με θέμα «σύγχρονα ηθικά προβλήματα και χριστιανική ηθική» που οργανώνει κάθε χρόνο το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης όπου συμμετέχουν και άλλα σχολεία με παρουσίαση των εργασιών μας.