Τελευταίες ανακοινώσεις

ΗΘΙΚΗΣ

ΟΜΙΛΟΣ: «Η ΗΘΙΚΗ ΤΩΝ ΕΦΗΒΩΝ ΣΕ ΑΜΕΣΗ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΒΙΑ, ΤΟ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΟ ΕΚΦΟΒΙΣΜΟ (cyber bullying)»

Υπεύθυνος καθηγητής : Αναστασόπουλος Ιωάννης
Ημέρα και ώρα: Πέμπτη 2.30΄-4.00΄

ΠΕΡΙΛΗΨΗ
Ο όμιλος θα ασχοληθεί με τα σύγχρονα προβλήματα των εφήβων στα σχολεία και ιδιαίτερα με τη σχολική βία, το ρατσισμό, και το διαδικτυακό εκφοβισμό (cyber bullying). Συγκεκριμένα θα ερευνήσουμε τις αιτίες των φαινομένων αυτών και συγχρόνως θα προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους αποφυγής τους. Ο όμιλος φιλοδοξεί να αναδείξει την ηθική ως ασπίδα στα παραπάνω αρνητικά φαινόμενα.
Κατά τη διάρκεια του ομίλου που θα δημιουργήσουμε μια μικρού μήκος ταινία και μια θεατρική παράσταση σχετική με το θέμα μας. Πρωταγωνιστές, σεναριογράφοι και σκηνοθέτες θα είναι οι ίδιοι οι μαθητές καθοδηγούμενοι από τον καθηγητή του ομίλου. Η ταινία και το θεατρικό στο τέλος θα παρουσιαστούν στο σχολείο μας σε ευρύ κοινό καθώς επίσης θα συμμετέχει και σε διαγωνισμούς ταινιών που σχετίζονται με τη σχολική παραβατικότητα. Τέλος σχεδιάζουμε φέτος επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη στο μαθητικό συνέδριο με θέμα «σύγχρονα ηθικά προβλήματα και χριστιανική ηθική» που οργανώνει κάθε χρόνο το Πρότυπο Πειραματικό Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης όπου συμμετέχουν και άλλα σχολεία με παρουσίαση των εργασιών μας.

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18