↑ Επιστροφή σε Όμιλοι 2016-2017

ΘΕΑΤΡΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ

ΟΜΙΛΟΣ: «ΘΕΑΤΡΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΚΙΝΟΥΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ»

«Εδώ Λιλιπούπολη! : Από το θεατρικό παιχνίδι, το παραμύθι, τη μουσική και την κίνηση, στη ζωγραφική, την ψηφιακή εικόνα και το κινούμενο σχέδιο».

Υπεύθυνοι καθηγητές : Ειρήνη Κουλέτση , Μαθηματικός
Γιάννης Λυμπέρης, Μουσικός

Ημέρα και ώρα: Πέμπτη 2.30΄-4.00΄

Περιγραφή: Ακούμε ιστορίες της Λιλιπούπολης και διαλέγουμε αυτή που μας αρέσει περισσότερο! Προβληματιζόμαστε, φανταζόμαστε, ονειρευόμαστε, ζωγραφίζουμε τα πρόσωπα και τα τοπία της αγαπημένης μας ιστορίας. Εντοπίζουμε και αναδεικνύουμε κοινά στοιχεία ανάμεσα στη φανταστική(;) ιστορία της Λιλιπούπολης και τη σύγχρονη Ελληνική πραγματικότητα. Μεταξύ μας, πόσο διαφέρει ο παπαγάλος της Πιπινέζας από ένα σημερινό κακομαθημένο, καταπιεσμένο και υπερπροστατευμένο παιδί; Ή τα τοπία, η ιστορία και η κοινωνία της Λιλιπούπολης από τη σύγχρονη Ελλάδα; Τα αποτυπώνουμε στη σκηνή του θεάτρου , την κινούμενη εικόνα και το τραγούδι.
Δίνουμε στους ήρωες της ιστορίας μας (φανταστικής – πραγματικής) πνοή μέσα από το θέατρο, τη μουσική, το χορό, το τραγούδι και την κινούμενη εικόνα. Φτιάχνουμε κινούμενα σχέδια και τα παντρεύουμε με το θεατρικό παιχνίδι. Δύο παράλληλοι άξονες αφήγησης λοιπόν, της ίδιας ιστορίας, που διαρκώς αλληλοεμπλέκονται. Δύο ταυτόχρονες αφηγήσεις ? προσεγγίσεις της που την αποτυπώνουν σε θέατρο και κινούμενη εικόνα. Γι? αυτό και συστήνουμε τον όμιλο σε όσους και όσες ενδιαφέρονται για να παίξουν θέατρο, μουσική, να τραγουδήσουν να ζωγραφίσουν και να δουλέψουν στους υπολογιστές κινούμενα σχέδια.

Στα πλαίσια της λειτουργίας του ομίλου θα καλέσουμε για να τους γνωρίσουμε και να μας γνωρίσουν κάποιους από τους συντελεστές εκείνων των παλιών ραδιοφωνικών εκπομπών της Λιλιπούπολης. Ηθοποιούς που υποδύονταν τους αγαπημένους μας ήρωες, συνθέτες, στιχουργό, σκηνοθέτη κλπ.
Επίσης υπάρχει πρόθεση να οργανωθούν συναντήσεις με ειδικούς του χώρου της κινούμενης εικόνας οι οποίοι θα βοηθήσουν την ομάδα μας στο εγχείρημά της.