Αρχική » ΟΜΙΛΟΙ » Όμιλοι 2016-2017 » ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Τελευταίες ανακοινώσεις

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ

Υπεύθυνος καθηγητής: Γιάννης Μπαρτσώκας

Τα προβλήματα τα λύνουν οι μαθηματικοί!!!

Φέτος, στο Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, θα οργανώσουμε μια ομάδα 20 μαθητριών και μαθητών Β΄ γυμνασίου που τους αρέσει να αντιμετωπίζουν δύσκολες μαθηματικές προκλήσεις. Η ομάδα αυτή θα προετοιμαστεί κατάλληλα για να συμμετάσχει – όπου και όποτε είναι δυνατόν – σε εθνικούς και διεθνείς διαγωνισμούς και προγράμματα (Ελληνική Μαθηματική Εταιρείας, Kangaroo, Euromath, PISA, MASCIL κλπ).

Στη διάρκεια της προετοιμασίας οι μαθητές και οι μαθήτριες θα έχουν με την ευκαιρία να γνωρίσουν πολλές και διαφορετικού τύπου και ύφους μαθηματικές προκλήσεις υψηλών απαιτήσεων. Θα εμπλουτίσουν τις μαθηματικές γνώσεις τους και θα τις αξιοποιήσουν στην αντιμετώπιση τέτοιων προκλήσεων. Θα βάλουν στα εφόδιά τους ψηφιακά εργαλεία και θα διαπιστώσουν ότι η μαθηματική σκέψη οδηγεί στη λήψη σωστών αποφάσεων για τη λύση πραγματικών προβλημάτων.

Για τον καταρτισμό της 20άδας θα γίνει συνέντευξη, όπου θα διερευνηθούν τα ιδιαίτερα ενδιαφέροντα και οι κλίσεις των μαθητών

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18