Τελευταίες ανακοινώσεις

ΧΗΜΕΙΑΣ

“Chemistry Stories”

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Μαρία Γιαλλούση
Ημέρα και ώρα: Δευτέρα 2:30 – 4:00

Ο Όμιλος Χημείας και Ψηφιακής Αφήγησης για τέταρτη συνεχή σχολική χρονιά θα κάνει πράξη αφενός τη διερευνητική μάθηση στο χώρο της χημείας και αφετέρου την επικοινωνία της επιστημονικής γνώσης με τρόπο δημιουργικό, δηλαδή με τη σύμπραξη της τέχνης
Επίκεντρο της διερευνητικής μάθησης θα είναι ένα θέμα χημείας – στο σχολικό πλαίσιο των ΦΕ- για το οποίο οι μαθήτριες κι οι μαθητές του Ομίλου θα ενδιαφέρονται να αναζητήσουν εξήγηση/-σεις. Αυτό θα το πετύχουν μέσω της συνεργασίας με την 3μελή τους ομάδα αλλά και της υποστήριξης από την εκπαιδευτικό. Εφόσον προταθούν θέματα που άπτονται και της αστρονομίας τότε ο Όμιλος θα ενταχτεί στο ευρωπαϊκό ερευνητικό πρόγραμμα ODYSSEUS II. Στη δεύτερη φάση, τα μέλη του Ομίλου που θα θέλουν να παρουσιάσουν την εξήγηση σε ένα ακροατήριο, με ένα ελκυστικό και διασκεδαστικό τρόπο, θα ασκηθούν στην τέχνη του story telling ή της stand-up comedy από ειδικό συνεργάτη της SCIENCE VIEW.
Η αξιοποίηση των παραπάνω τεχνών στον τομέα της επικοινωνίας της επιστημονικής γνώσης συμβάλλει στην ανάπτυξη της εμπιστοσύνης-εαυτού και των δεξιοτήτων επικοινωνίας, στην αποδυνάμωση των στερεότυπων γύρω από τις ΦΕ, στην αύξηση της δημοτικότητας των ΦΕ μέσω και της διεύρυνσης του ακροατηρίου τους καθώς και στη δυναμική προσχώρησή τους στην επικρατούσα κουλτούρα των εμπλεκόμενων.
Διευκρινίζεται ότι αν ο αριθμός των αιτήσεων υπερβεί τις 15 τότε θα υλοποιηθεί μια audition στην οποία θα κληθεί κάθε μαθήτρια και μαθητής που επιθυμεί να συμμετέχει στον όμιλο να παρουσιάσει προφορικά σε μια τριμελή επιτροπή ένα θέμα της επιλογής της / του (στη συγκεκριμένη φάση όχι απαραίτητα συναφές με τις ΦΕ).

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18