Αρχική » ΟΜΙΛΟΙ » ΟΜΙΛΟΙ 2017-18

Τελευταίες ανακοινώσεις

ΟΜΙΛΟΙ 2017-18

ΒΑΡΒΑΚΕΙΟ ΠΡΟΤΥΠΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2017-2018

ΟΜΙΛΟΙ 2017-18 – ΕΝΑΡΞΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Οι όμιλοι αριστείας και δημιουργικότητας στο ΒΠΓ για το σχολικό έτος 2017-18, ξεκινούν τη λειτουργία τους από την Τρίτη 17-10-2017 δέκα (10) Εκπαιδευτικοί Όμιλοι. ΟΜΙΛΟΙ-2017-18σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:
ΟΜΙΛΟΣΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣΗΜΕΡΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ
ΙΣΤΟΡΙΑ - «ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ»κ. ΓΚΙΚΑ, κ. ΜΠΕΛΟΓΙΑΝΝΗ
ΤΡΙΤΗ
ΕΚΦΡΑΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΜΟΥΣΙΚΗ, ΧΟΡΟΣ,
ΘΕΑΤΡΟ).
κ. ΛΥΓΟΥΡΙΩΤΗ,
κ. ΛΥΜΠΕΡΗΣ
ΤΡΙΤΗ
ΡΗΤΟΡΙΚΗκ. ΛΑΛΙΩΤΟΥ ΤΡΙΤΗ
ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΦΗΓΗΣΗ ΣΤΗ ΑΓΓΛΙΚΗ ΓΛΩΣΣΑκ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΔΟΥΤΡΙΤΗ
ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΓΟΡΙΘΜΙΚΗ
ΣΚΕΨΗ
κ. ΚΟΝΤΟΠΙΔΗΤΕΤΑΡΤΗ
ΒΙΟΛΟΓΙΑΣκ. ΚΟΥΤΡΑΠΕΜΠΤΗ
ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΓΡΑΦΗκ. ΛΕΟΝΤΑΡΙΔΟΥΠΕΜΠΤΗ
ΦΥΣΗ, ΦΥΣΙΚΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑκ. ΘΑΝΟΣΠΕΜΠΤΗ
ΕΠΙΣΤΗΜΗ, ΤΕΧΝΗ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑκ. ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥΠΕΜΠΤΗ,
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΟΜΙΛΟΙ – ΘΕΣΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Για την ανάπτυξη των ιδιαίτερων ικανοτήτων και κλίσεων των μαθητών μας, αλλά και μαθητών από τα δημόσια Γυμνάσια της ευρύτερης περιοχής, με απόφαση του Επιστημονικού Εκπαιδευτικού Συμβουλίου (ΕΠ.Ε.Σ.) του Βαρβάκειου Προτύπου Γυμνασίου, προβλέπεται κατά το σχολικό έτος 2017-18 να δημιουργηθούν δέκα (10) Εκπαιδευτικοί Όμιλοι. ΟΜΙΛΟΙ-2017-18. Αυτοί οι Όμιλοι, οι οποίοι θα λειτουργήσουν μία ή δύο φορές  την εβδομάδα, μετά τη λήξη του κανονικού ημερήσιου προγράμματος του σχολείου, αφορούν διάφορους γνωστικούς τομείς και έχουν ως βασικό τους στόχο να αποτελέσουν πυρήνες δημιουργικότητας και αριστείας και να αξιοποιήσουν τις ιδιαίτερες κλίσεις και τα ενδιαφέροντα των συμμετεχόντων μαθητών.
Η εγγραφή των μαθητών στους Ομίλους θα γίνει μετά από αίτηση των γονέων τους στο ΕΠ.Ε.Σ. του σχολείου μας, με τη σύμφωνη γνώμη της Διευθύντριας του Βαρβάκειου Προτύπου Γυμνασίου (για τους δικούς μας μαθητές) ή του/ της Διευθυντή/τριας της σχολικής μονάδας όπου φοιτούν (για τους μαθητές των γειτονικών Γυμνασίων).
Οι Όμιλοι, ανάλογα με το περιεχόμενο και τους στόχους τους, μπορούν να προσφέρονται σε μαθητές μίας ή περισσότερων τάξεων που δεν θα υπερβαίνουν τους 20. Ο κάθε μαθητής μπορεί να συμμετάσχει μόνο σε 1 ή 2 Ομίλους, το ελάχιστο εβδομαδιαίο ωράριο λειτουργίας των οποίων θα είναι 2 και το μέγιστο 4 διδακτικές ώρες.
Για να θεωρηθεί επιτυχής η συμμετοχή ενός μαθητή στον Όμιλο θα πρέπει:
(1) ετησίως να μην απουσιάσει πάνω από 8 διδακτικές ώρες (αν η διάρκεια του προγράμματος είναι 40 ώρες) ή πάνω από 16 διδακτικές ώρες (αν η διάρκεια του προγράμματος είναι 80 ώρες) και
(2) να εκπονήσει τις εργασίες ή να πραγματοποιήσει οποιοδήποτε άλλο έργο τού ανατεθεί από τον/ τους υπεύθυνο/ νους για τον Όμιλο καθηγητή/ές. Οι μαθητές που δεν θα ανταποκριθούν συστηματικά στις παραπάνω υποχρεώσεις χάνουν το δικαίωμα παρακολούθησης των εργασιών του Ομίλου.
Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών του Ομίλου, ο μαθητής θα λάβει πιστοποιητικό επιτυχούς συμμετοχής.
Οι δηλώσεις ενδιαφέροντος θα πρέπει να υποβληθούν στη διεύθυνση του Βαρβάκειου Προτύπου Γυμνασίου από 25/9/2017 έως και 6/10/2017.
Η λειτουργία των Εκπαιδευτικών Ομίλων θα ξεκινήσει τις πρώτες ημέρες του Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθεί με το πέρας του σχολικού έτους.
Οι περιλήψεις των προτεινόμενων Εκπαιδευτικών Ομίλων του σχολ. έτους 2017-18 δημοσιεύονται στην ιστοσελίδα του σχολείου μας.

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΟΙ ΟΜΙΛΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΙΑΣ 2017-18
Για το σχολικό έτος 2017-18 προτείνονται οι όμιλοι που μπορείτε να δείτε πατώντας αριστερό κλικ για άνοιγμα του αρχείου ή δεξί κλικ και “αποθήκευση συνδέσμου ως” για αποθήκευση στο παρακάτω link:
OMILOI-2017-18
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΜΙΛΟ (αριστερό κλικ για άνοιγμα ή δεξιό κλικ και “αποθήκευση συνδέσμου ως” για αποθήκευση:
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΟΜΙΛΟ

 

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18