«

»

Απρ 05 2019

Το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο στο Παλέρμο της Σικελίας με το πρόγραμμα ERASMUS+

Από τις 11 έως τις 15 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Παλέρμο της Σικελίας η πρώτη κινητικότητα των σχολείων-εταίρων της στρατηγικής σύμπραξης Erasmus+ 2018-1-RO01-KA229-049468 «The ABC of Wonders-knowing our heritage», έργου το οποίο στοχεύει στη γνωριμία και τη μελέτη της πολιτιστικής κληρονομιάς UNESCO των χωρών που συμμετέχουν.

Τους εταίρους της σύμπραξης φιλοξένησε το σχολείο ICS Pestalozzi – Cavour του Παλέρμο. Εκτός από το σχολείο μας, συμμετείχαν τα σχολεία Scoala Gimnaziala “Octavian Goga” Baia Mare της Ρουμανίας (συντονιστής της σύμπραξης), Seyitaliler Atatürk Ortaokulu της Τουρκίας, Rimaskóli της Ισλανδίας και Escola Básica e Secundária «Dr. Ângelo Augusto da Silva» της Πορτογαλίας.

Στις εκπαιδευτικές συναντήσεις παρουσιάστηκαν οι εργασίες των ομάδων για τη μεσογειακή διατροφή, η οποία αποτελεί στοιχείο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς της Ιταλίας και της Ελλάδας

Επίσης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι αποστολές επισκέφτηκαν διάφορα μνημεία πολιτιστικής κληρονομιάς του Παλέρμο (Palazzo Monreale, Capella Palatina, Palazzo Zisa κλπ), προσέγγισαν στοιχεία της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του (θέατρο μαριονέτας-Opera dei Pupi), ενώ έγιναν δεκτές και από τον Δήμαρχο της πόλης κ. Leoluca Orlando.

Το σχολείο μας εκπροσωπήθηκε από τους μαθητές/-τριες της Γ’ τάξης Αίγλη Δανοπούλου, Παναγιώτα Καραγκούνη, Κων/νο Καρτάλο, Μελίνα Καψάλη και Ευδοξία Κύρκου-Μπρακατσούλα, καθώς και τις εκπαιδευτικούς Σόνια Γελαδάκη, διευθύντρια του σχολείου μας, και Αίγλη Κούτρα, συντονίστρια του έργου.

Η επόμενη συνάντηση των εταίρων της σύμπραξης α πραγματοποιηθεί στο δικό μας σχολείο κατά το χρονικό διάστημα 13 έως 17 Μαΐου 2019.