Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Γιορτή και παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Γιορτή και παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Το ΒΠΓ γιορτάζει την 28η Οκτωβρίου (27-10-2021) και παρελαύνει (28-10-2021) εν μέσω της πανδημίας Covid-19.

Τηρώντας όλα τα προβλεπόμενα μέτρα λόγω της πανδημίας, το ΒΠΓ απέδωσε την επιβαλλόμενη τιμή στο Αλβανικό έπος του 1940. Συγκεκριμένα : Η καθιερωμένη εορτή δεν έγινε στην αίθουσα τελετών του σχολείου και παρουσία γονέων και εκπροσώπων των Αρχών, αλλά σε κάθε τμήμα – αίθουσα ξεχωριστά.

Α. Γιορτή για την 28 Οκτωβρίου : Η γιορτή περιελάμβανε δύο μέρη : α) Προβολή παρουσίασης με το χρονικό των γεγονότων και μικρή σπουδή στο “Άξιον Εστί” των Οδυσσέα Ελύτη-Μίκη Θεοδωράκη, με παράλληλες αφηγήσεις τριών μαθητών από κάθε τμήμα β) Προσωπικές μαρτυρίες μαθητών μας από αφηγήσεις και βιώματα των παππούδων και συγγενών τους από την εποχή του 1940. Ειδικά στο μέρος αυτό της γιορτής, η συμμετοχή των μαθητών μας υπήρξε μαζική και συγκινητική. Το σχεδιασμό και συντονισμό της εορτής επιμελήθηκαν οι συνάδελφοι κ.κ. Λαλιώτου, Παπανικολάου, Τριαντοπούλου.

Μετά το πέρας της Εορτής, ακολούθησε η καθιερωμένη τελετή παράδοσης- παραλαβής της σημαίας του Σχολείου στον/στην σημαιοφόρο και τους παραστάτες.

Β. Δοξολογία και Παρέλαση 28ης Οκτωβρίου

Αντιπροσωπεία μαθητών μας συνοδευόμενη από τον υποδιευθυντή του Σχολείου μας κ. Αναστασόπουλο, παρέστη στη δοξολογία στο ναό Αγίου Δημητρίου Ψυχικού.

Στη συνέχεια ακολούθησε η επίσης καθιερωμένη παρέλαση τμήματος μαθητών μας από τη Γ Γυμνασίου, συνοδευόμενο από τις καθηγήτριες Φυσικής Αγωγής κ.κ. Μπόντου και Νταλαχάνη.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18