Αρχική » Άλλες Δράσεις » Διαβάζω για τους άλλους

Τελευταίες ανακοινώσεις

Διαβάζω για τους άλλους

Οι μαθητές της Β Γυμνασίου ενημερώνονται για τις δράσεις του «Διαβάζω για τους άλλους»

Συνάντηση με τους εκπροσώπους του μη κερδοσκοπικού οργανισμού «Διαβάζω για τους άλλους» Θεόδωρο Τσάτσο, Ειρήνη Αργυρού και Ελένη Καραβοκύρη, είχαν οι μαθητές της Β΄ Γυμνασίου, τη Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο του μαθήματος της Νεοελληνικής Λογοτεχνίας.  Οι μαθητές ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες εθελοντικής προσφοράς σε τυφλούς και όσους εντάσσονται στην γενικότερη κατηγορία των  έντυπο-ανάπηρων μέσα από  δράσεις που αφορούν:

  • ηχογραφήσεις λογοτεχνικών και επιστημονικών βιβλίων,
  • διοργανώσεις αναγνώσεων σε κοινωνικά ευπαθείς ομάδες, όπως ηλικιωμένους σε γηροκομεία,  παιδάκια που διαμένουν σε ιδρύματα παιδικής προστασίας, αναλφάβητους στις φυλακές.
  • την εκπαίδευση μαθητών σχολείων προκειμένου να αφηγηθούν λαϊκά παραμύθια  σε ηλικιωμένους (Διαγενεακές Δράσεις).

Ο οργανισμός «Διαβάζω για τους άλλους» ιδρύθηκε το 2015,  αριθμεί  περίπου 3.000 εθελοντές και αυτή τη στιγμή λειτουργεί σε τρεις πόλεις, Αθήνα, Χανιά και Ηράκλειο Κρήτης.

Υπεύθυνοι εκπαιδευτικοί: Γκίκα Έλενα, Τριαντοπούλου Θεοδώρα

 

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18