Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Πιλοτική Διαδικτυακή Συνάντηση Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων

Τελευταίες ανακοινώσεις

Πιλοτική Διαδικτυακή Συνάντηση Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων

Επτά μαθητές και μαθήτριες του Ομίλου Ρητορικής του σχολείου μας έλαβαν μέρος στην 1η Πιλοτική Διαδικτυακή Συνάντηση Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων (30/05 & 06/06/2020), την οποία φιλοξένησαν τα «Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου».

Μετά την ματαίωση των Δ΄ Αγώνων Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων «Ρήσεις & Αντι-Ρήσεις», λόγω της πανδημίας, τα σχολεία συν-διοργανωτές των Αγώνων -ανάμεσα στα οποία και το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο-αποφάσισαν να θέσουν το διαδίκτυο στην …..υπηρεσία της Ρητορικής.

Ένα εγχείρημα δύσκολο, λόγω της φύσης των αγωνισμάτων, της Εκφραστικής Ανάγνωσης, του Αυθόρμητου Λόγου και των  Διττών Λόγων!

Η πιλοτική συνάντηση αποδείχτηκε μια γιορτή του λόγου, του δια-λόγου και του αντι-λόγου, με μαθητές από 12 σχολεία, με φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής και του Μεταπτυχιακού προγράμματος του ΕΚΠΑ “Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση”, οι οποίοι αξιοποιήθηκαν  ως κριτές, σχολιαστές, σε μια σύμπραξη με την «Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση».

Η παρουσία των μελών του Ομίλου μας και στα τρία ρητορικά αγωνίσματα- σε ένα μη ανταγωνιστικό κλίμα- ήταν εξαιρετική, γεγονός που αποτυπώθηκε και από τα ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια που απέσπασαν.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Λαλιώτου

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18