«

»

Ιούλ 01 2020

Πιλοτική Διαδικτυακή Συνάντηση Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων

Επτά μαθητές και μαθήτριες του Ομίλου Ρητορικής του σχολείου μας έλαβαν μέρος στην 1η Πιλοτική Διαδικτυακή Συνάντηση Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων (30/05 & 06/06/2020), την οποία φιλοξένησαν τα «Εκπαιδευτήρια Ν. Ζαγοριανάκου».

Μετά την ματαίωση των Δ΄ Αγώνων Ρητορικής Τέχνης Γυμνασίων «Ρήσεις & Αντι-Ρήσεις», λόγω της πανδημίας, τα σχολεία συν-διοργανωτές των Αγώνων -ανάμεσα στα οποία και το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο-αποφάσισαν να θέσουν το διαδίκτυο στην …..υπηρεσία της Ρητορικής.

Ένα εγχείρημα δύσκολο, λόγω της φύσης των αγωνισμάτων, της Εκφραστικής Ανάγνωσης, του Αυθόρμητου Λόγου και των  Διττών Λόγων!

Η πιλοτική συνάντηση αποδείχτηκε μια γιορτή του λόγου, του δια-λόγου και του αντι-λόγου, με μαθητές από 12 σχολεία, με φοιτητές της Φιλοσοφικής Σχολής και του Μεταπτυχιακού προγράμματος του ΕΚΠΑ «Ρητορική, Επιστήμες του Ανθρώπου και Εκπαίδευση», οι οποίοι αξιοποιήθηκαν  ως κριτές, σχολιαστές, σε μια σύμπραξη με την «Ελληνική Ένωση για την Προώθηση της Ρητορικής στην Εκπαίδευση».

Η παρουσία των μελών του Ομίλου μας και στα τρία ρητορικά αγωνίσματα- σε ένα μη ανταγωνιστικό κλίμα- ήταν εξαιρετική, γεγονός που αποτυπώθηκε και από τα ιδιαιτέρως κολακευτικά σχόλια που απέσπασαν.

Θερμά συγχαρητήρια στους μαθητές και τις μαθήτριές μας.

Υπεύθυνη καθηγήτρια: Ε. Λαλιώτου