Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » 2οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης«Μαθητές Αγορητές»

2οι Πανελλήνιοι Μαθητικοί Αγώνες Ρητορικής Τέχνης«Μαθητές Αγορητές»

 

 

 

 

 

Οκτώ μαθητές του Ομίλου Ρητορικής έλαβαν μέρος στους 2ους Πανελλήνιους Μαθητικούς Αγώνες Ρητορικής Τέχνης «Μαθητές Αγορητές» που διεξήχθησαν στις 02 και 03/03/2019, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για αγώνες επιχειρηματολογίας στην ελληνική γλώσσα, οι οποίοι απευθύνονται σε μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου.

Στους Αγώνες συμμετείχαν εκατόν εξήντα δύο μαθητές από Γυμνάσια και Λύκεια της Ελλάδας και της Κύπρου.

Σύμφωνα με τον αριθμό των νικών και τη βαθμολογία που συγκέντρωσε, η ομάδα μας «Βαρβάκειο 1» κατέλαβε τη 2η θέση και προκρίθηκε στους ημιτελικούς αγώνες, όπου κλήθηκε να αντιμετωπίσει μικτή ομάδα μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.

Επιπλέον, η μαθήτρια Πλακίτση Ηλέκτρα βραβεύτηκε ως η 4η καλύτερη ομιλήτρια, σε επίπεδο Γυμνασίου, σύμφωνα με τις ατομικές βαθμολογίες που έλαβαν οι αγορητές στους 4 προκριματικούς αγώνες του Σαββάτου.

Παράλληλα, στους 4 προκριματικούς γύρους οι ομάδες βαθμολογούνταν για την ομαδικότητά τους. Η 2η ομάδα μας «Βαρβάκειο 2», η οποία στελεχώθηκε με ένα ακόμη μέλος από άλλο σχολείο, κατέλαβε την 7η θέση.

Ε. Λαλιώτου

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18