Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Θερινή Λειτουργία του σχολείου-Λίγα λόγια για τη σχολική χρονιά 2021-22

Τελευταίες ανακοινώσεις

Θερινή Λειτουργία του σχολείου-Λίγα λόγια για τη σχολική χρονιά 2021-22

Ενημερώνουμε ότι για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, το σχολείο θα είναι ανοικτό κάθε Πέμπτη, 09:00 – 14:00. Το σχολείο θα επαναλειτουργήσει την ΠΕΜΠΤΗ 1η Σεπτεμβρίου.

Με την ευκαιρία της λήξης των μαθημάτων, κρίνουμε σκόπιμο να αναφερθούμε στις δραστηριότητες του σχολείου μας, κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση στη σχολική χρονιά που πλέον τελείωσε.

Το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο είναι ένα σχολείο που εκτός του τυπικού – επίσημου προγράμματος, επιδιώκει και την «εκτός των θυρών» παιδεία, τη βιωματική-διερευνητική μάθηση, με ανάπτυξη πρωτοβουλιών, επικοινωνίας και συμμετοχικότητας. Σε όλα αυτά που εμείς θεωρούμε “κανονικότητα”, η πανδημία εκτός των άλλων, επέφερε σημαντικές αλλαγές και ματαιώσεις. Από τα μέσα όμως Μαρτίου, οπότε και οι συνθήκες το επέτρεψαν, δειλά-δειλά μπορέσαμε να επανακινήσουμε τις δραστηριότητές μας, επιδιώκοντας την πραγμάτωση των στόχων μας.

Πιο συγκεκριμένα : Εξαιτίας της πανδημίας covid 19, τρεις διά ζώσης διακρατικές συναντήσεις των δύο προγραμμάτων Erasmus+ που «έτρεχαν» στο σχολείο μας τα τελευταία χρόνια, αντικαταστάθηκαν με τις εικονικές κινητικότητες στην Ισλανδία (19-23 Απριλίου 2021), τη Ρουμανία (24-28 Μαΐου 2021) και την Ελλάδα (28 Φεβρουαρίου – 4 Μαρτίου 2022). Ωστόσο, ΕΟΔΥ επιτρέποντος:

  • Την εβδομάδα 21-25 Μαρτίου 2022, το σχολείο μας συμμετείχε στην 4η φυσική κινητικότητα μαθητών/ τριών και εκπαιδευτικών του προγράμματος «ShrinkYour Ecological Footprint» στη Σουηδία.
  • Από τις 15 έως τις 21 Μαΐου 2022 πάλι, το σχολείο μας συμμετείχε στην 5η κινητικότητα του ίδιου προγράμματος («Shrink your Ecological Footprint») που πραγματοποιήθηκε στην Τσεχία.
  • Η βράβευση του σχολείου μας στον 8ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό: «Κύπρος, Ελλάδα, Ομογένεια: Εκπαιδευτικές Γέφυρες» (1ο βραβείο στην κατηγορία «Σχολικές Εφημερίδες»), έδωσε την ευκαιρία για τη μετακίνηση 20 μαθητών και 2 εκπαιδευτικών στο νησί, προκειμένου να παραλάβουν το βραβείο.
  • Στους «προνομιούχους» φετινούς μαθητές της φετινής Γ΄ τάξης δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούν για τρεις μέρες τη Μεσσηνία, πραγματοποιώντας ένα όνειρο που, για τους  μαθητές/ τριες των δύο προηγουμένων ετών, έμεινε ανεκπλήρωτο.
  • Τέλος την Πέμπτη 19 Μάϊου όλες οι τάξεις του σχολείου πραγματοποίησαν μονοήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στην Αίγινα.

Περισσότερες λεπτομέρειες για όλα τα προηγούμενα στο παρακάτω έγγραφο :

ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ

ΛΕΥΚΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ

ΠΡΟΣΒΑΣΗ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ραδιοφωνικός Σταθμός ΒΠΓ. Εκπομπή Μάϊου 2022 για τον ρόλο της μουσικής στον κινηματογράφο

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Ραδιοφωνικός σταθμός ΒΠΓ-Χριστουγεννιάτικη εκπομπή-21-12-2021

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18