Αρχική » ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ » Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα “ASPnet UNESCO”

Τελευταίες ανακοινώσεις

Αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα “ASPnet UNESCO”

Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο – Σχολικό έτος 2019-20

Το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο ανήκει, από το σχολικό έτος 2017-18, στο Δίκτυο Συνεργαζόμενων Σχολείων ASPnet UNESCO (Associated Schools Project Network UNESCO), ένα παγκόσμιο εκπαιδευτικό δίκτυο σε 177 χώρες-μέλη του Οργανισμού, στο οποίο συμμετέχουν 150 σχολεία από όλη τη χώρα.

Στόχος του προγράμματος είναι η εκπαίδευση των μαθητών στις διαδικασίες δημοσίου διαλόγου και η ανταλλαγή απόψεων πάνω σε θέματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων, κοινωνικών διακρίσεων, πολιτισμού, περιβάλλοντος και εκπαίδευσης, σύμφωνα με τον Καταστατικό Χάρτη της UNESCO.

Το σχολείο μας θα συμμετέχει σε διοργανώσεις που υλοποιούνται στο πλαίσιο του ASPNET UNESCO των Συνεργαζόμενων Γυμνασίων  Αττικής.

Αριθμός μαθητών: 15 μαθητές από όλες τις τάξεις

Συναντήσεις: Παρασκευή, 13:30 – 15:00

Υπεύθυνες Καθηγήτριες: Λαλιώτου Ευσταθία, Τριαντοπούλου Θεοδώρα

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Οι αιτήσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα θα πρέπει να υποβληθούν στη Διεύθυνση του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου από 03/12/2019 έως και 06/12/2019.

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18