Αρχική » Άλλες Δράσεις » Βαρβάκειο – Διάζωμα: Δέκα χρόνια ΜΑΖΙ

Τελευταίες ανακοινώσεις

Βαρβάκειο – Διάζωμα: Δέκα χρόνια ΜΑΖΙ

Στις 16 Δεκεμβρίου 2020 έκλεισαν δέκα υπέροχα χρόνια συνεργασίας του Βαρβακείου Προτύπου Γυμνασίου με το Διάζωμα. Ήταν το πρώτο σχολείο που ξεκίνησε την «υιοθεσία» ενός αρχαίου θεάτρου και την καθιέρωσε ως εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Από το 2010 έως και σήμερα, κάθε χρόνο η μαθητική κοινότητα της Γ’ Γυμνασίου ανοίγει την αγκαλιά της στα αριστουργηματικά αρχιτεκτονικά κοχύλια της χώρας μας, στα  αρχαία ελληνικά θέατρα που βρίσκονται σε κάθε γωνιά της. Τα προβάλλει με κάθε τρόπο, πάντα εναρμονισμένο με τα διδακτικά αντικείμενα και τους στόχους τους: με παρουσιάσεις power point, με αφίσες, με επιτραπέζια και με ψηφιακά εκπαιδευτικά παιχνίδια, με άρθρα, με ραδιοφωνικά μηνύματα, με έντυπους και με ψηφιακούς οδηγούς, με βίντεο.  Και φυσικά, από το 2014 υλοποιεί τη δράση «Μαθητές ξεναγούν μαθητές στα αρχαία θέατρα». Ομάδα μαθητών, ειδικά εκπαιδευμένων, αναλαμβάνουν να ξεναγήσουν τους συμμαθητές τους, αλλά και μαθητές άλλων σχολείων, ακόμα και σχολείων του εξωτερικού στο πλαίσιο ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Οι αναμνήσεις είναι πολλές. Κορυφαία στιγμή η ξενάγηση μαθητών του Ειδικού Γυμνασίου – Λυκείου Αθηνών στο αρχαίο θέατρο του Αμφιαρείου Ωρωπού. Δυνατές συγκινήσεις ζήσαμε όλα αυτά τα χρόνια και με την επιτέλεση δρωμένων εντός κι εκτός αρχαίων θεάτρων, πάντα σε μια προσπάθεια να βιώσουν οι μαθητές τη λειτουργία των θεάτρων και να εισπράξουν τη μέγιστη απόλαυση.

Τα δελτία τύπου που φιλοξενούνται στην εκπαιδευτική πλατφόρμα Generation D, στον χώρο για το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο, αποτυπώνουν τη μαγεία της συνεργασίας του σχολείου μας με το Διάζωμα.

Ειδικά για τα 10 χρόνια συνεργασίας δημιουργήσαμε ένα βίντεο μνήμης που μπορείτε να δείτε εδώ:

https://video.sch.gr/asset/detail/qbcWrNaHLAKblOQrPjy3pgR8/

Ευχαριστούμε πάρα πολύ το Διάζωμα για την έμπνευση και για όσα έχουμε ζήσει ΜΑΖΙ μέχρι τώρα. Η συνεργασία μας συνεχίζεται …

Το Διάζωμα ανάρτησε ήδη το δελτίο τύπου στην ιστοσελίδα του:

https://www.diazoma.gr/deltia-typou/varvakeio-diazoma-deka-xronia-mazi/

Μαίρη Μπελογιάννη, Δώρα Τριαντοπούλου, καθηγήτριες φιλόλογοι

ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ – ΧΑΡΤΗΣ

Το σχολείο είναι προσβάσιμο μέσω των αστικών συγκοινωνιών από τις γραμμές 140 Πολύγωνο - Γλυφάδα (στάση Βαρβάκειο), 651 Ψυχικό - Πανόρμου_Α και 036 Στ. Κατεχάκη - Στ. Πανόρμου - Γαλάτσι - Κυψέλη (στάση 7η Ψυχικού).  Λόγω της εγγύτητας με την λεωφόρο Κηφισίας, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και οι γραμμές 550 Πειραιάς - Κηφισιά, Α7 Κάνιγγος - Κηφισιά καθώς και αρκετές άλλες λεωφορειακές και γραμμές τρόλεϊ (στάση Κατεχάκη).Βρείτε το Βαρβάκειο Πρότυπο Γυμνάσιο και στον χάρτη:

Ηλεκτρονική Τάξη ΒΠΓ

Λευκώματα του σχολείου μας

Το Σχολείο μας, μέλος του ASPnet – UNESCO

Ραδιοφωνική εκπομπή του Βαρβακείου Γυμνασίου για την εθελοντική προσφορά μυελού των οστών

Βίντεο για τη συμμετοχή της ομάδας ASPnet Ουνέσκο στο Γ Μαθητικό Συμπόσιο Συνεργαζόμενων Σχολείων Αττικής

eTwinnings του ΒΠΓ για το σχ. έτος 2017-18